Hjelp

Her finner du svar på spørsmål som våre kunder typisk lurer på. Finner du ikke svar på det du lurer på her, bare ring eller send oss en SMS på 92 11 11 92.

Om Marton

 • Er Marton en fullverdig eiendomsmegler?

  Ja, Marton er en fullverdig eiendomsmegler med konsesjon fra Finanstilsynet. Våre meglere er med deg gjennom hele salgsprosessen.

 • Hvordan er Marton sammenlignet med selge-selv nettløsninger?

  Marton kan ikke sammenliknes med selge-selv tjenester. Vær oppmerksom på at både selger og kjøper tar en betydelig risiko ved å ikke bruke eiendomsmegler i boligsalget. Marton er en fullverdig eiendomsmegler med konsesjon fra Finanstilsynet og representerer all den trygghet som eiendomsmegleren bringer inn i boligsalget.

 • Hva er den aller største forskjellen med Marton i forhold til en tradisjonell eiendomsmegler?

  I motsetning til tradisjonelle meglere tar vi ingen provisjon eller prosenter av salgssummen din. Vi tar kun en fast lav pris for jobben vi gjør. Og hos oss holder du visningen selv, fordi nesten alle boligkjøpere mener eier er best egnet til å svare på spørsmål om boligen og området.

Generelt

 • Hva er viktig å huske på når boligen min skal fotograferes?

  Når vår megler kommer på hjemmebesøk til deg får du tips og materiell som forteller deg hva som bør gjøres før vi booker en profesjonell fotograf til å ta bilder av boligen din.

 • Er Boligrapport det samme som takst?

  Boligrapporten er svært utfyllende i forhold til en vanlig takst. Boligrapporten utarbeides av en ekstern boliginspektør (takstmann) og gir en grundig teknisk gjennomgang og beskrivelse av boligen. Velger du å tegne Eierskifteforsikring formidlet av oss, inngår Boligrapport i forsikringen.

 • Hvorfor må jeg holde visningen selv?

  Rett og slett fordi de fleste boligkjøpere foretrekker å snakke med eieren selv på visning. Ikke en megler. Fordi de mener eier er bedre egnet til å svare på spørsmål om akkurat den boligen. Vi er enig, ingen kjenner ditt hjem så godt som du. Og slapp helt av, vi veileder og hjelper slik at visningen går fint.

Pris

 • Fastpris eller timepris?

  Som selger kan du velge å kjøpe våre tjenester til timepris i stedet for vår faste lave pris på 25 000 kroner. Få eller ingen selgere velger denne typen avtale og vår erfaring er at dette nesten alltid blir vesentlig dyrere totalt sett. Timeprisen er 1 500 kroner inkl. mva. og alle innkjøp til fotograf, offentlige dokumenter og markedsføring kommer da i tillegg.

 • Kan det komme kostnader i tillegg til den faste prisen på 25 000?

  Alt du trenger for å selge boligen dine er inkludert i prisen. Dersom du bor i borettslag eller seksjonsleilighet kan gebyr fra forretningsfører tilkomme.

Forsikring

 • Hva koster Eierskifteforsikring?

  (Eierskifteforsikring fra Norwegian Broker, priser pr 15. april 2017)

  For alle boliger med andel-/aksjenummer
  Grunnpremie 6 500 kr + premiesats 0,21 % av salgssum (minimum 8 600 , maksimum 27 500 kr).

  For alle boliger med seksjonsnummer
  Grunnpremie 6 500 kr + premiesats 0,35 % av salgssum (minimum 10 700, maksimum 27 500 kr).

  For alle boliger med eget gårds- og bruksnummer
  Grunnpremie 12 500 kr + premiesats 0,45 % av salgssum (minimum 21 950, maksimum 54 500 kr).

  For alle hytter og fritidsboliger 
  Grunnpremie 12 500 kr + premiesats 0,45 % av salgssum (minimum 20 375, maksimum 44 000 kr)

  For tomter 
  For tomter er forsikringspremien 0,45 % av salgssum.

  «As is»: Satsene er forbeholdt eiendommer/leiligheter som selges «as is». Selges de IKKE «as is» beregnes dobbel premie.
  Egenandel: Det er ingen egenandel, men krav/erstatning under 5 000 kr dekkes ikke av forsikringen. 

 • Hva koster Boligkjøperforsikring?

  Hvis du som boligkjøper tegner forsikringen «Boligkjøperpakken» fra If koster denne 7 500 kr for leilighet og 13 500 kr for hus og fritidsbolig. Pakken inneholder boligkjøperforsikring, innboforsikring og hus- eller fritidsboligforsikring.

Fant du ikke svar på ditt spørsmål? Ring eller send oss en SMS på 92 11 11 92!