Søster Mathildes gate 20 A, Lørenskog

Antall soverom 1

Antall rom 2

Bruksareal 49 m ²

Prisantydning 3 150 000 kr

Etasje 1

Primærrom 49 m ²

Eiendomstype Leilighet

Lørenskog: Flott 2-roms med sydvendt markterrasse på ca. 13 kvm. Garasjeplass i kjeller, fyring/VV ink. i felleskostnad.

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Søster Mathildes gate 20 A 1461 Lørenskog Oppgang A, 1. etasje

Matrikkel

Gnr. 101 bnr. 195 snr. 2, leilighetsnr. 2 orgnr. 912517551 i Lørenskog kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger i et sentralt, attraktivt og familievennlig boligområde på Rasta i Lørenskog kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Det er et godt utbygd nett av gang-/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall bak Metro senter, golfbane på Losby, flerbrukshall på Fjellsrud, svømmehall og tennisbane ved Kjenn. Lørenskog har ishockeylag som ligger helt i norgestoppen, og utøvere i verdenstoppen innen freestyle og discodans.

Fra Vallerud kan du ta deg ut i lysløypenett mot Mariholtet, og fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. Østmarka byr i tillegg på flere bade-/fiskevann og flott turterreng. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde.

I 2020 får området ved Lørenskog stasjon verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken vil ha et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis, koppheis og bånd, blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy!

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Joker Vestparken, som ligger kun et par minutter gange fra leiligheten. Du finner i tillegg Meny og Coop Extra samt en rekke andre servicetilbud på Lørenskog Storsenter Triaden. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til blant annet Metro og Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Lørenskog sentrum har bussterminal, og fremstår som et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Fra oppgangen er det ca. ett minutt å gå til Vallerudveien, som er nærmeste bussholdeplass. Med bil fra Rasta tar det ca. 8 minutter til Strømmen Storsenter, 10 minutter til Lillestrøm, 17 minutter til Oslo S og 29 minutter til Oslo lufthavn. Ekspressbuss til Oslo fra Valerudveien bussholdeplass som tar 15 minutter til Helsfyr for de som pendler.

Fra eiendommen er det gangavstand til Rasta barneskole og kort vei til Kjenn ungdomsskole. Kommunen har ikke skolekretser, men det er definert "veiledende inntaksområder" for hver barneskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand vgs., i tillegg til et godt utvalg av barnehager. OsloMet- storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller.

For adkomst, se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2013

Bygninger og byggemåte

Boligblokk fundamentert med betong til antatt faste masser. Konstruksjoner, etasjeskillere og yttervegger i betong. Yttervegger utvendig med glatte hvite flater. Takkonstruksjon av typen flatt tak, antatt tekket med papp eller membran. Tak er ikke besiktiget av takstkonsulenten. Vinduer med 2-lags glass fra byggeåret. Inngangsdør i brann- og lydklassifisering. Balkongdør i glass fra byggeåret. Overbygget terrasse på cirka 13 m², adkomst fra stue. Gulv på grunn bestående av terrassebord, skillevegger i betong, fasade mot stuen er dekket med plater. Det er montert belysning og stikkontakt på vegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert i omkledningsrom. Det er balansert ventilasjonsanlegg i boligen. Observert luftespalte/ sprekk under dør til bad, dette grunnet tilluft for avtrekksventil på badet. Ellers vinduer og dører som kan åpnes samt tilluft ved stue/ kjøkken.

Takstmann har satt tilstandsgrad 1 på alle punkter i sin tilstandsrapport.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 2, Soverom: 1, Bad: 1, Antall rom: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 55 kvm

1.Etasje:
P-Rom: 49 kvm
BRA: 49 kvm
BTA: 55 kvm.
Entré, bad, stue/kjøkken, omkledningsrom / bod og soverom. Stue med utgang til ca. 13 kvm terrasse. Medfølgende bod beliggende i kjeller oppmålt til ca 5,2 kvm.

Kommentar fra takstmann om areal:
BTA (bruttoareal) er skjønnsmessig vurdert av takstmann, ut i fra antatt tykkMulitiparkeringttervegger. Eventuelt oppmålte boder er de bodene boligen disponerte på befaringsdagen, bruksrett er ikke fremvist. Det er ingen forutsetning at rom medtatt i P-arealet oppfyller krav i byggeforskrifter til varig opphold. I hovedsak er det dagens bruk av rommene på befaringstidspunktet som bestemmer betegnelsen, og om de defineres som P-rom eller som S-rom. Uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. I mange tilfeller må takstmannen la sitt skjønn overstyre hovedregelen. Dette betyr at rommene kan defineres både som P-Rom eller S-Rom selv om de er i strid med byggeforskriftene.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Med eiendommen følger løsøre som står beskrevet i løsøreliste vedlagt salgsoppgaven.

Standard

Boligen inneholder standard fra byggeår med hvite malte flater, parkett på gulv og fliser på baderom. Her får en et godt førsteinntrykk når en ankommer boligen med sin arealeffektive entré med direkte adkomst til en praktisk bod og baderom. Baderommet er flislagt fra byggeåret, fliser i sort og grå utførelse. Badet inneholder dusjhjørne med innfeldbare dører i glass, wc, servantskap med ett-greps armatur, speil på vegg, belysning og opplegg for vaskemaskin. Fra entré kommer en videre inn til en lys og åpen stue som deles med boligens kjøkken. Pent og velholdt kjøkken med innredning fra HTH med hvite glatte fronter, benkeplate i laminat med nedfelt kum og ettgreps blandebatteri. Utstyrt med hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap samt ventilator over kokesone av typen komfovent.. Her kan rommet også fint avdeles med en spisestue. Store vindusflater gir godt med naturlig belysning og fra stuen finnes også utgang til en herlig sydvendt markterrasse som, om sommeren, har sol fra ca. kl. 11-18. Boligens markterrasse gir stuen en naturlig forlengelse på vår - og sommerstid og med god plass til utemøblement og grill med mer. Fra stuen kommer en videre inn til et praktisk og enkelt soverom med plass til dobbeltseng og ellers plass til oppbevaring i romslige garderobeskap.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med fjernvarme via radiatorer på vegg samt varmekabler i badegulvet. Det er felles varmtvann i bygget som også er inkludert i fellesutgiftene. Ellers elektrisk.

Parkering

Det disponeres biloppstillingsplass i felles garasjekjeller. Parkering i lukket anlegg. Parkeringssystemet er av typen Mulitiparkering som fungerer som en heis til bilen. Fordelen med dette systemet er at bilene kan stå tettere uten å få skader.Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Fellesarealene er meget pent opparbeidet med prydbusker, bed, trær, gressplen, hekker, sittegrupper, lekeplass, asfalterte gangveier, m.m..

Vei, vann og avløp

Vei: Privat tilknyttet
Vann: Offentlig tilknyttet
Avløp: Offentlig tilknyttet

Reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning/kontor, almennyttig formål (barnehage), herberge, bevertning. Eiendommen ligger i Lørenskog sentralområde. Det er vedtatt retningslinjer for videre utvikling og utbygging avområdet.

Reguleringsplan med bestemmelser er særlov og kan overstyre generelle vedtekter m.v ved samme tema (f.eks utnyttelse og /eller parkeringsdekning). Bebyggelsesplan utfyller (med samme detaljer) og/eller erstatter (endrer detajler i) reguleringsplan.

Seksjoner på "bakkeplan" kan være tilknyttet en egen seksjon uteareal.

Eiendommen ligger i konsesjonsområdet for fjernvarmeanlegget.

Reguleringsplan og kommuneplan oppbevares av megler og kan utleveres på forespørsel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Megler utleverer disse på forespørsel.

Følgende tinglyste servitutter følger eiendommen ved salg og kjøpers eventuelle lånegiver/e vil få prioritet etter disse:

2013/566728-3/200  Best. om adkomstrett  
05.07.2013 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:76  
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:191  
Gjelder underjordisk garasjeanlegg.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3029-101/190
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/566728-5/200  Bruksrett  
05.07.2013 
Rettighetshaver: Knr:3029 Gnr:101 Bnr:191
Gjelder 55 sportsboder og adkomst til disse.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3029-101/190
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/566728-8/200  Best. om adkomstrett  
05.07.2013 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:76  
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:191  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3029-101/190
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/566728-10/200  Bruksrett  
05.07.2013 
Gjelder fellesareal/uteareal til felles bruk for eiendommene.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3029-101/190
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/566728-12/200  Erklæring/avtale  
05.07.2013 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:76  
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:191  
Gjelder rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygning/anlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3029-101/190
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/566728-15/200  Best. om vann/kloakkledn.  
05.07.2013 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:76  
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:191  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3029-101/190
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/1015435-1/200  Erklæring/avtale  
03.11.2016 
Rettighetshaver:VIKEN FYLKESKOMMUNE  
Org.nr: 921693230
Bestemmelse om ferdsel og adkomst
Bestemmelse om ettersyn, vedlikehold, byggearbeider m.m.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Odel

Ingen odel på eiendommen.

Utleieforhold

Det er ikke gjort begrensninger for utleie i sameiets vedtekter, men leietaker forplikter seg til å følge sameiets vedtekter, samt vedtak fattet av årsmøtet og styre. Fremleie
er ikke tillatt, d.v.s. leietakers videre bortleie. Eier skal opplyse styret og forretningsfører om leietagers navn og egen adresse i utleieperioden.

Ferdigattest

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse datert 30.09.2013. Den midlertidlige brukstillatelsen er gitt på vilkår og følger vedlagt salgsoppgaven.

Diverse opplysninger

Sameie: SØSTER MATHILDES GATE 16-20 SAMEIE, Orgnr.: 912517551 Leilighetsnr.: 2 Andel fellesformue: 5206, Oppdatert pr: 31.12.2019 Forkjøpsrett: Sameiet praktiserer ikke forkjøpsrett.
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Denne seksjonen har en andel i et realsameie med følgende opplysninger hentet fra eiendommens grunnboksblad:
Andel i realsameie
2018/823474-57/200  Opprettelse av realsameie  
31.05.2018 21:00 
Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr:3029 Gnr:101 Bnr:190 Snr:80  1/93

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

3 150 000,- / Fellesutgifter: 2 583,- pr. mnd Felleskostnadene vil øke med 10% fra 01.08.2020 som betyr at nye totale felleskostnader vil bli ca. 2 785. Felleskostnader inkluderer TV/bredbånd, forsikring, kom. avg med mer.

I tillegg må kjøper påregne å betale faste løpende kostnader knyttet til eget strømforbruk, innboforsikring med mer.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Haraldsen Taksering Takstdato : 25.06.2020 Formuesverdi : 769 184,- Sekundær formuesverdi : 2 769 062,- Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 736694

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

- Selskapets Hjemmeside: http://www.smg1620.no
- Sameiet består av 80 seksjoner.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
- Utleie er tillat. Eier skal opplyse styret og forretningsfører om leietagers navn og egen adresse i utleieperioden.
- Dyrehold er tillat. Må meldes til styre.
- Sameiet praktiserer hverken forkjøpsrett eller styregodkjenning.

Vedlikeholdsplikt og mislighold:
Vedlikehold av bruksenheten påhviler den enkelte seksjonseier. Med vedlikehold forstås all oppussing, istandsettelse og fornyelse av maling, tapet, gulv, tak, innvendige vegger, dører og vinduer, låser, nøkler, elektriske ledninger med tilbehør fra og med leilighetens apparattavle eller sikringsboks, varmtvannsbereder i bolig, vannkraner, servanter og annet sanitærutstyr, apparater med tilbehør. Dette gjelder også ledninger og innretninger som han selv har satt opp. Seksjonseieren er ansvarlig for vedlikehold av vann, varme og sanitærledninger fra forgreningspunkt på fellesledning og inn i den enkelte bruksenhet. Seksjonseieren er ansvarlig for innsiden av døren og vinduer som vender ut mot fellesareal. Seksjonseierens vedlikeholdsplikt omfatter også den indre del av balkongen/terrassen, det vil si den delen som ikke sees utenfra. Unnlatelse av å foreta det vedlikehold som er nødvendig for å bevare eiendommens verdi eller å avverge ulemper er å anse som mislighold av seksjonseierens forpliktelser overfor sameiet. Seksjonseierne er forpliktet til å sørge for renhold og vedlikehold av den bod de har eksklusiv bruksrett til. Eventuelle tilleggsarealer til en seksjon (både ut- og innvendige) har seksjonseieren vedlikeholdsansvaret for. Seksjonseieren har vedlikeholdsansvar for uteareal/haveareal som måtte være tillagt seksjonen, også om dette areal ikke er gjort til tilleggsareal ved eiendommens seksjonering. Seksjonseieren har også tilsynsansvar og sneryddingsansvar for balkonger/terrasser som ikke måtte være tilleggsareal. Alt arbeid som påligger seksjonseieren skal utføres i samsvar med de til enhver tid gjeldende forskrifter. Seksjonseieren er ansvarlig for at dette blir gjort. Sameieren forplikter seg til å betale sine felleskostnader tilknyttet sin seksjon. I tillegg forplikter sameier seg til å innrette seg og overholde de til en hver tid gjeldende vedtekter og husordensregler for laget.

Hvis en seksjonseier vesentlig misligholder sine forpliktelser overfor de øvrige seksjonseierne, kan vedkommende, med minst seks måneders skriftlig varsel, pålegges å selge seksjonen. Er ikke pålegget etterkommet innen fristens utløp, kan seksjonen kreves solgt gjennom tvangssalg, jf. lov om eierseksjoner § 38. Seksjonseieren er ansvarlig for sine husstandsmedlemmer, leietaker eller andre personer som han har gitt adgang til leiligheten, eller, uten skjellig grunn, til eiendommen forøvrig. Medfører seksjonseierens oppførsel fare for ødeleggelse eller vesentlig forringelse av eiendommen eller er seksjonseierens oppførsel til alvorlig plage eller sjenanse for eiendommens øvrige brukere, kan sameiets styre kreve seksjonseieren utkastet før seksjonen er solgt. Konferer denne bestemmelses første ledd og lov om eierseksjoner § 39. Denne bestemmelse gjelder også for brukere av seksjonen som ikke er seksjonseiere. I slike tilfeller kan det være naturlig at seksjonseier gis et salgspålegg.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Som kjøper har du anledning til å tegne boligkjøperforsikring via valgfritt forsikringsselskap som tilbyr slikt.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Kamilla Meyer
Marton Norway AS
Karl Johans gate 5
0154 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550