Kjeldsrudvegen 74, Espa

Antall soverom 2

Antall rom 3

Bruksareal 39 m ²

Prisantydning 490 000 kr

Primærrom 39 m ²

Eiendomstype Fritidseiendom

Espa: Sjarmerende og enkel hytte i idylliske omgivelser, eiet tomt, gode rekreasjonsmuligheter, ca. 1 time fra Oslo.

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Kjeldsrudvegen 74 2338 Espa

Matrikkel

Gnr. 182 bnr. 81 i Stange kommune

Beliggenhet, adkomst

Hytta ligger ca 1 time fra Oslo hvor en følger E6 hele veien opp til Espa, svinger av ved det kjente landemerket "Bolleland" På Espa. Deretter kjører du videre ca. 1 km forbi Espa barneskole og 1 km til før en ankommer Kjeldsrudvegen 74 der den gule lille hytta ligger og venter på sin nye eier. Hytta er en gammeldags hytte fra 60 tallet med enkle kår, stor tomt med trær og blomster samt en deilig villmark for store og små. Det er masse turmuligheter både på veier og i skog og man kan ta bilen og kjøre inn i Stange allmenning med turmuligheter samt vann som en kan fiske abbor/ørret i. Bergsjøen ligger ca 6 km fra hytta i stange allmenning med et stort koselig vann med fiskemuligheter samt en nyderlig badeplass  og muligheter for både grilling, hinderløype for barn, sandvolleyballbane, toalettfasiliteter og en teltplass - et lite paradis midt i skogen. Det ligger også en fotballbane og uteplass som en kan boltre seg på knapt 2 km fra hytta samme vei som en kjører til stange allmenning. Den nærmeste matbutikk finnes på Tangen 10 km unna, hvor en enten kan kjøre gamleveien langs Mjøsa eller ta E6 og svinge av ved Tangen dyrepark som også er populært for barna. En kan også kjøre til Stange sentrum, forbi tangen ca. 20 km fra hytta, hvor det finnes butikker, vinmonopol, spisesteder, motormuseum og stangehallen. Espa er et lite sted med sjarm, gode rekreasjonsmuligheter for de fleste samt et naturlig knutepunkt for hytteelskere relativt kort fra Oslo, Hamar, Bærum og lignende.

Type, eierform og byggeår

Fritidseiendom Selveier, oppført i 1960

Byggeår er opplyst å være antatt i 1960. Anneks fra 2005.

Bygninger og byggemåte

Eiendommen er bebygget med hytte fra 1960, anneks oppført i 2005, samt et gammelt skur. Eier overtok eiendommen i 2001. Hytta har innlagt strøm (2 kurser; lys og hovedsikring). Vann hentes fra egen brønn nede på tomten. Eier opplyser at naboen i alle år har hatt tillatelse til også å benytte brønnen.
Eier opplyser at yttertaket ble tekket om i 1998, etter lekkasje. I samme periode ble det lagt ny isolasjon på deler av loftsgulvet. Hytta har ellers enkel standard og oppgraderinger må påregnes. Eier har lagt laminatgulv. Forøvrig henvises til avsnittet "konstruksjoner" i tilstandsrapporten. Normal slitasje og elde må påregnes. Eier er ikke kjent med noen skjulte feil eller mangler. Det er i taksten gjort fratrekk på generelt grunnlag.

Fundamentering i betong og steinmur, ringmur. Hytta er oppført i bindingsverk med trepanel som utvendig kledning. Vinduer er eldre med ett lag glass og eldre inngangsdør. Yttertaket er tekket med takshingel. Taket opplyses være tekket om i 1998, etter at en lekkasje ble oppdaget. Samtidig ble det på deler av loftsgulvet lagt isolasjonsmatter. Utvendige tretrapper. Treterrasse foran inngangspartiet, areal ca. 20 m2.

Innvendige gulv: Laminat, samt belegg veranda innebygget
Innvendige vegger: Malt panel. Høyde stue 2,17 m.
Innvendig himling: Malt panel.

Takstmann har satt tilstandsgrad 2 på følgende punkter:
- Bygning generelt: - 2005 Verandaen ble bygget inn. Noe oppretting av skjevheter ble utført. Det må likevel på generelt grunnlag påregnes skjevheter i konstruksjonen. Hytta har behov for oppgraderinger på generelt grunnlag
- Grunn og fundamenter, generelt: Grunnforholdene er ikke undersøkt. Eier opplyser at hytta står på faste masser/fjellgrunn. Grunnmuren har et par ventiler for lufting. Ventilasjonen under hytta bør bedres, med ventiler i alle hjørner. Dette for å gi bedre lufting under hytta, noe som er viktig for at fuktighet/kondensdannelser i størst mulig grad skal forhindres. Se også moment om terrengforhold i tilstandsrapporten.
- Yttervegger: Litt vabler i malingen er synlig. Dette kan skyldes tidligere bruk av linolje. Ellers ble det stedvis registrert noe råte i trepanelet. Yttervegger har liten isolasjon.
- Vinduer: Vinduene antas være fra byggeperioden. Oppgraderinger må påregnes.
- Inngangsdør: Oppgraderinger må påregnes.
- Taktekking og membraner: Deler av loftsgulvet har treflis som isolasjonsmateriale. Der er lagt gulvbord på deler av loftsgulvet. Det er enkelte synlige fuktmerker. Takstmannen foretok fukt. Ingen unormale utslag ble registrert hvor søk ble foretatt. Takpappen er ikke inspisert. Tilstandsgrad settes ut fra alder, normal gjenstående levetid er under 50 %.
- Utvendige trapper: Oppgraderinger må påregnes. Håndløpere mangler.
- Treterrasse: Pilarene i forkant har noe skjevheter. Terrasse har behov for noe oppgraderinger.
- Kjøkkeninnredning: Innredningen er fra byggeperioden. Spillvann fra utslagsvasken, går rett i grunnen. Se også avsnittet Eiendomsopplysninger i tilstandsrapporten. Tilstandsgrad settes ut fra alder.
- Luftbehandling generelt: Hytta har ikke tilfredsstillende ventilasjon. Ventilasjon er viktig for inneklimaet.
- Bearbeidet terreng generelt: Takstmannens vurdering er at tiltak bør utføres for bedre å hindre tilsig av regnvann og smeltevann, særlig siden ventilasjonen under hytta (ringmuren) ikke har tilfredsstillende ventilasjon.
- Anneks, bygning generelt: Råtedannelser er synlige. Særlig taket er dårlig og utbedringer må påregnes.
- Tilstandsgrad 3 er satt på utebod/skjul: Skjulet er i meget dårlig forfatning og anbefales rives.

Fra selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende: Ja. Gulvet i yttergang var skjevt. Ble rettet opp i 2005. Sprekker i mur ble tettet.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade: Ja. Lekkasje i taket i 1998. Det ble da lagt ny takshingel.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Det ble byttet isolasjon i taket og lagt ny takshingel i1998.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon): Ja, kun av faglært. Eier husker ikke firmanavn. Sikringsskapet ble byttet. Til automatsikringer.
- Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler): Ja. Naboen får lov til å hente vann i brønnen som er på eiendommen.

Andre forhold:
Hos "Norges Eiendommer" er hytta registrert, ikke annekset. Det tyder på at annekset ikke er byggemeldt. Eier har bygget inn den opprinnelig verandaen i 2005, noe som ikke er byggemeldt. Det gamle skjulet er i meget dårlig forfatning og bør rives. Utslipp av gråvann/spillvann fra kjøkkenet har ikke godkjent renseløsning. Toalettforholdet antas ikke være Svanemerket. Vedrørende disse, se kommunens retningslinjer, som kan fremlegges av megler.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 1, Antall rom: 3, Antall senger: 5

I annekset finnes ett rom, oppgitt som sekundært rom i tilstandsrapporten. Dette er altså ikke et oppholdsrom, men kan disponeres etter eget ønske.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm, Bruttoareal: 44 kvm

Hytte hovedbygning:
1. etajse: P-Rom: 39 kvm. BRA: 39 kvm. BTA: 44 kvm.
Veranda innbygget , kjøkken, stue, 2 små soverom - innenfor hverandre, rom med bark-do
Hytta har et kryploft.

Anneks:
1. etasje: S-Rom: 12 kvm. BRA: 12 kvm. BTA: 13 kvm.

Utebod/skjul:
1. etasje: S-Rom: 4 kvm. BRA: 4 kvm. BTA: 4 kvm.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Interessenter bes forholde seg til vedlagte løsøreliste i salgsoppgaven.

Standard

Koselig entré med lyse vindusflater med direkte adkomst til toalettrom og stue. Det er ikke innlagt vann/avløp i hytta, men innlagt strøm. Koselig stue med god plass til sofagruppe og mediamøblement. Eier opplyser at eiendommen har fått installert parabol-antenne slik at ny eier kan tegne avtale om TV-leveranse. I stuen finnes også en hyggelig peisovn for kalde kvelder. I stuen finnes også plass for spisestue i naturlig tilknytning til kjøkkenet. Sjarmerende kjøkken med plassbygget, enkel innredning og nyere malte fronter. Her finnes også en utslagsvask og vann kan hentes i brønnen. Vedovn og løs hybelkomfyr (2 kokeplater og stekeovn) finnes også på kjøkkenet - her har en det en måtte trenge. Videre inn fra kjøkkenet kommer en til begge soverommene som er av mindre størrelse med totalt 5 sengeplasser. I annekset som ble oppført i ca. 2005 finnes også plass til ekstra gjester.

Oppvarming

Panelovn (1 ovn). Peisovn i stuen. Vedovn på kjøkkenet.

Eier opplyser at det ikke er ført tilsyn eller feiing av pipeløp i hytta.

Parkering

På tomten finnes plass for parkering av bil. Ellers er veien i tilnytning til hytta privat og parkering kan ikke finne sted her.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 876 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Eiendommen er en naturtomt, hellende mot sydvest. Terrenget på oversiden har fall mot hytta

Vei, vann og avløp

Vei: Privat
Vann: Ikke offentlig tilknyttet.
Avløp: Ikke offentlig tilknyttet.

Se punktet "andre forhold" under bygninger og byggemåte.

Reguleringsbestemmelser

Kommuneplanens arealdel 2020-2032 som ble vedtatt i kommunestyret er gjeldene for eiendommen.  Eiendommen befinner seg i LNF-område og er følgelig ikke regulert.

Reguleringsplan og kommuneplan kan utleveres på forespørsel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende tinglyste servitutt vil følge eiendommen ved salg:

1946/102265-1/11  Rettigheter iflg. skjøte  
28.12.1946 
Bestemmelse om vannrett

Megler har forsøkt å innhente kopi av servitutt både hos Statens Kartverk og Statsarkivet uten hell. Eier opplyser imidlertid om avtale med nabo om vannrett/rett til å hente vann fra brønn på tomten.

Odel

Ingen odel på eiendommen.

Utleieforhold

Selveid bolig kan fritt leies ut, men interessenter oppfordres til å sette seg inn i sitt lokale skattekontors regler om skatt ved utleie.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidige brukstilltaleser i kommunens arkiver.

I matrikkelrapporten på eiendommen finnes informasjon om at hyttebygningen er registrert som "tatt i bruk".

Prisantydning

490 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Bjørn Hallmo Takstdato : 15.06.2020 Formuesverdi : 175 448,-

Formuesverdi per 31.12.2018.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7155750

Kommunale avgifter

Kr. 3 179 pr. år Gjelder renovasjon og eiendomsskatt for året 2019. Kommunale avgifter kan endres fra år til år.

Kjøper må også påregne å betale feievesenet for gebyr knyttet til feiing/tilsyn. Dette er en løpende kostnad. I tillegg betales det en fast løpende kostnad, vanligvis ca. kr. 300 opp til kr. 600 for felles vedlikehold og brøyting av privat vei. Denne kostnaden kan endre seg årlig.

Kjøper må også påregne faste løpende kostnader knyttet til bygningsforsikring, eget strømforbruk, innboforsikring med mer.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Eier opplyser at han i dag betaler for felles vedlikehold og brøyting av privat vei sammen med de øvrige beboere/hytteeiere. Se også punkt om kommunale avgifter.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligkjøperforsikring

Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra IF. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og/eller boligforsikring. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse stort kr. 1 000,- ved formidling av forsikring.

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Selger vil selv gjennomføre visninger av eiendommen.
Konsesjon: Nei.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Kamilla Meyer
Marton Norway AS
Karl Johans gate 5
0154 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550