Arnebergjordet 7, Vestfossen

Antall soverom 3

Antall rom 5

Bruksareal 162 m ²

Prisantydning 3 450 000 kr

Primærrom 150 m ²

Eiendomstype Enebolig

Familievennlig enebolig over tre plan! Sydvestvendt terrasse med fine solforhold, dobbelgarasje og romslig hage.

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Arnebergjordet 7 3320 Vestfossen

Matrikkel

Gnr. 27 bnr. 62 i Øvre Eiker kommune

Beliggenhet, adkomst

Velkommen til Arnebergjordet 7! Boligen ligger i et barnevennlig og etablert boligfelt med 10 hus. Eiendommen er plassert i en blindvei med lite støy og gjennomgangstrafikk, og boligen passer ypperlig til barnefamilier.

Det er kort gangavstand til Vestfossen sentrum med butikker, restauranter, bank og jernbanestasjon/bussholdeplass. Området har tilgang på flere barnehager og barne/ungdomskole i nærheten. Møllefossen barnehage er nærmest eiendommen.

Det er gode og varierte aktivitetstilbud med Vestfossen Idrettspark like i nærheten. Et aktivt idrettslag innenfor fotball, ski, håndball, turn og allidrett. 
 
Flotte turområder både sommer og vinter, med blant annet bade- og fiskemuligheter ved Fiskumvannet og Eikern.

Enkel adkomst til E- 134 til Drammen/Oslo og Kongsberg.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1982

Bygninger og byggemåte

Enebolig: Praktisk frittliggende enebolig fra 1982 over 3 etasjer.
Fundamentering. Kjellervegger i murverk/Leca. Ellers bindingsverk med trepanel som utvendig kledning. Yttertaket er tekket med takstein fra byggeperioden.

Garasje: Uisolert dobbeltgarasje fra 1986, oppført i bindingsverk med trepanel som utvendig kledning. 2 ledd-porter, automatiske døråpnere. Flislagt gulv. Tilgang hems.

Uthus: Utebod fra 2004 i enkel standard. Boden er uisolert og har ikke gulv. Boden har ikke vegg mot garasjen, men er plassert inn mot garasjeveggen.

Følgende punkter har i tilstandsrapporten fått tilstandsgrad 2:

Grunn og fundamenter: Utvendig drenering opplyses være fra byggeperioden. Tilstandsgrad settes ut fra alder på drenering.
Vinduer: De eldre isolerglassene har en alder hvor punkteringer må påregnes kan oppstå. At et isolerglass punkterer betyr at det kommer luft/kondens mellom glasslagene, noe som ikke alltid er synlig. Vinduer av nyere årgang har bedre isolasjonsevne. Treverk trenger stedvis oppgraderiger.
Taktekking: Tilstandsgrad er satt ut fra at tid for omtekking nærmer seg.
Bad 2. etg - overflater generelt: Badet ble modernisert, i 2005 av eier som egeninnsats. Gulvet er +/- flatt, har ikke tilstrekkelig fall. Tilstandsgrad settes ut fra alder og at arbeider ikke er utført av fagfolk.

Annet: Bruksendring til kjellerstuen/peisestuen er ikke byggesøkt. Kjellerstuen har ikke tilfredsstillende rømningsvei og ikke tilfredsstillende lysflate.

Tilstandsrapport utarbeidet av Bjøn Hallmo datert 04.03.20 ligger vedlagt salgsoppgaven.

Tiltak på eiendommen utført av nåværende eier kan ha vært eller er søknadspliktige og vi ber derfor kjøper om å sette seg inn i salgsoppgaven herunder; dokumenter fra kommunen og/eller andre instanser, samt fysisk befare eiendommen før eventuelle bud inngis på eiendommen. Kjøper bærer videre risiko og ansvar for slike tiltak og kan bli pålagt å utbedre eller endre dersom en instans krever dette.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 5, Soverom: 3, Stue: 1, Kjellerstue: 1 Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 162 kvm, Bruttoareal: 180 kvm

Enebolig: Bruttoareal: 180 kvm, bruksareal: 162 kvm, primærrom: 150 kvm, sekundærrom: 12 kvm

2. etasje: Bruttoareal: 48 kvm, bruksareal: 45 kvm, primærrom: 42 kvm (gang, bad, 3 soverom), sekundærareal: 2 kvm (bod)
1. etasje: Bruttoareal: 67 kvm, bruksareal: 61 kvm, primærrom: 61 (vindfang, trapperom, kjøkken, stue, wc) sekundærrom: 0 kvm
Kjeller: Bruttoareal: 65 kvm, bruksareal: 56 kvm, primærrom: 46 kvm (peisestue, vaskerom, sekundærrom: 10 kvm (bod)

Garasje: Bruttoareal: 44 kvm, bruksareal: 40, primærrom: 0 kvm, sekundærrom: 40 kvm
Loft/hems: ikke målbart.

Uthus: Bruttoareal: 6 kvm, bruksareal: 5 kvm, primærrom: 0 kvm, sekundærrom: 5 kvm.

Om et rom defineres som primærrom (p-rom) eller sekundærrom (s-rom) vil avhenge av hva rommet brukes til når boligen selges. Dette gjelder uavhengig av om rommet er godkjent til dagens bruk eller ikke.

Møblering / utstyr

Kjøleskap følger ikke med boligen. Se ellers vedlagt løsøreliste.

Standard

Familievennlig enebolig over tre plan med dobbelgarasje og uteplass til hele familien. Boligen inneholder tre soverom, bad, kjøkken, stue og innredet kjeller. Boligen er installert med varmepumpe og to ildsteder som sørger for god og effektiv oppvarming.

I boligens første etasje er det vindfang, hall/trapperom, kjøkken, stue og wc. Vindfang og hall har god størrelse med lyse overflater og laminat på gulv. Fra vindfanget er det direkte inngang til et moderne wc innredet med toalett og servant med underskap. Videre inn i hallen er det skyvedørsgarderobe for oppbevaring av tøy og sko.

Stuen er lys og luftig med store vindusflater som sørger naturlig lysinnslipp og åpen atmosfære. Det er gjennomgående gulv i hele første etasje og stuen er lysmalt. Stuen er enkel å innrede med sofagruppe med tilhørende møbler. Ildsted i stue som sørger for en lun og behagelig atmosfære på høst- og vinterstid.

Fra stuen er det utgang til en stor terrasse med plass til sittegruppe, grill og beplantning. Terrassen er vendt mot sydvest og har glimrende solforhold hele året. Terrassen har levegg og stor markise.

Kjøkkenet har en god størrelse og godt lysinnslipp. Det er godt med skap og benkeplass, samt stor spiseplass til hele familien. Kjøkkenet har sol på morgenen/formiddagen.

Boligens andre etasje har en planløsning som fungerer godt for en barnefamilie med ett eller to barn, med tre soverom og bad i samme etasje. Soverommene har god størrelse med plass til både seng, garderobe og annet ønskelig møblement. Badet er helfliset og innredet med toalett, servant med oppbevaring, dusjkabinett og badekar. Varmekabler i gulv.

Kjelleretasje er innredet i et stor åpent rom med peis og barløsning. I tillegg er det et romslig vaskerom og bod med plassbygde hyller. Kjellerstuen og vaskerommet har varmekabler i gulv.

Velfungerende hage med plen, blomsterbed og prydbusker. Hagen har også epletre, bringbærhekk, ripsbusk og rabarbra. Eiendommen er kantet med hekker på tre sider som skjermer eiendommen godt. Granhekken på nordsiden vedlikeholdes i sin helhet av nabo.

Dobbel garasje som har god lengde og rikelig med plass foran bilene. Garasjen har elektriske portåpnere, fliselagt gulv, og er innredet med hyller/overskap for lagring og arbeidsbenk. Garasjen har også lagringsmuligheter på loft.

Overflater innvendige gulv:
2. etasje: fliser på bedet, teppe i trapperommet, ellers laminat.
1. etasje: Laminat
Kjeller: Fliser i bar-avdelingen, teppe i peisestuen, malt betonggulv i vaskerommet og boden.
Overflater innvendige vegger: Fliser på badet ellers malt panel og tapet.
Innvendig himling: Takplater og malt panel.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, varmekabler på bad, kjellerstue og vaskerom. Peisovn i stuen i 1. etasje, murt peis med innsats i kjellerstuen. Varmepumpe i stuen i 1. etasje.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på egen gårdsplass.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser for området.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 588 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

588,1 m²
Pent opparbeidet hage med plen, blomsterbed og prydbusker. Hagen har også epletre, bringbærhekk, ripsbusk og rabarbra.

Vei, vann og avløp

Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Adkomst til eiendommen via kommunal veg.

Reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til bolig iht. reguleringsplan for Arnebergjordet.
Se vedlegg i salgsoppgave. Konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er ingen tinglyste heftelser på eiendommen.

Odel

Det er ingen odel eller konsesjon på eiendommen.

Utleieforhold

Selveiet bolig kan fritt leies ut.
Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sitt lokale skattekontors regler om skatt ved utleie av bolig.

Formuesverdi

Som primærbolig per 31.12.2018: kr 887 875
Som sekundærbolig per 31.12.2018: kr 3 196 350

Energimerking

Oppvarmingskarakter: Gul E.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på enebolig datert: 19.08.1985.

Den 14.04.1986 ble det godkjent søknad om oppføring av garasje iht. matrikkel. Garasjen er oppført og registrert som tatt i bruk.
Den 28.05.1991 ble det godkjent melding om oppføring av lekestue på eiendommen. Lekestuen er oppført og registrert som tatt i bruk.
Kjøper bærer ansvar og risiko for å utstedt ferdigattest på garasje og lekestue.

Prisantydning

3 450 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Bjørn Hallmo Takstdato : 04.03.2020 Formuesverdi : 887 875,- Sekundær formuesverdi : 3 196 350,- Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6677051

Kommunale avgifter

Kr. 8 614,47 pr. år Kommunale avgifter omfatter vann og avløp (kr 4.541.47,-), renovasjon (kr 3.402,-) og pipefeiing (kr 671,-). Gebyr fra 2019 Det er ikke eiendomsskatt i kommunen.
Renovasjonsgebyret har økt med 4 % fra 2020.
Kjøper står selv ansvarlig for faste løpende kostnader som bla. omfatter kostnader knyttet til eget strømforbruk og innboforsikring med mer.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra IF. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og/eller boligforsikring.
Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse stort kr. 1 000,- ved formidling av forsikring.

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikring.

Fra selgers egenerklæring:

-Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad: Bad modernisert i 2005. Nytt gulv med varmekabler, toalett, innredning, badekar og dusjkabinett

- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja: Bad modernisert i 2005, ny membran ble påført på gulv og vegger.

- Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?
Ja: Tilbakeslag i sluk i vaskerom i 2012 under stormen Frida på grunn av overbelastet kommunalt avløpsnett. Påfølgende vannskader i kjelleretasjen førte til forsikringssak og renovering av vegger og gulv.

- Kjenner du til om det er feil ved/utført arbeid/eller har vært kontroll på vann/avløp?
Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad: Krokstad Rør A/S, Vannmåler og ny stoppekran montert av Krogstad Rør Mai 2012. Ny varmtvannsbereder montert i Juni 2015 ved egeninnsats.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere?
Ja: Det har vært fuktmerker/saltutslag på vegg i kjellerbod ved overtagelse i 2003. Har lagt takrennenedløp i rør for å minske belastningen på dreneringen og justert grunnmursplast.(2004). Det har ikke vært problem med
fuktinnslag etter dette.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad: Irby Elektro A/S, 2017:El-Kontroll avdekket to mangler, Irby Elektro AS utbedret begge. (Jording til varmepumpe, varmgang i inntakssikring) 2005: To nye kurser til bad(dugnad) 2014:La inn ny jordkabel til garasje fra 16 Amp kursen til Vaskerom(egeninnsats).

- Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
Ja, Har samsvarsærklæring fra Irby Elektro etter El-kontroll i 2017.

- Kjenner du til om det utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
Ja: 2017, El-kontroll av Tom Andersen (Norsk Elkontroll A/S)

- Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
Nei: Kan lade elbil i garasje på vanlig 16-amp kurs, men har kun vanlig stikkontakt.

- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte personer, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
Ja: I tillegg til tidligere nevnte arbeider, 2004: satt opp vedskjul(egeninnsats), 2011: Installert nytt kjøkken og gulv i
1.etg(egeninnsats)

- Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Ja: Ble kjent med i 2020, at forrige eier ikke har søkt om bruksendring av kjelleretasje, i 1993 når kjeller ble innredet.

- Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja: Kan komme smeltevann inn i garasjen under vårløsning, dersom det er mye snø. har montert frostvakt i takrennenedløp for tine nedløp ved behov. Varmekabler i kjellergulv er inndelt i tre ulike sløyfer. Den ene av
sløyfene er koblet fra etter mistanke om jordfeil, men dette er ikke bekreftet av elektriker.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Kamilla Meyer
Marton Norway AS
Karl Johans gate 5
0154 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550