Strømsø torg 5C, Drammen

Antall rom 1

Bruksareal 20 m ²

Prisantydning 760 000 kr

Etasje 2

Primærrom 20 m ²

Eiendomstype Leilighet

Strømsø Torg - Moderne 1-roms leilighet med hems på 10 kvm i gulvareal. Umiddelbar nærhet til sentrum og togstasjon.

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Strømsø torg 5C 3044 Drammen 2. etasje

Matrikkel

Gnr. 110 bnr. 540 snr. 7, andelsnr. 64 i ST HALLVARD BORETTSLAG med orgnr. 985876002 Fnr. 1 i Drammen kommune

Beliggenhet, adkomst

Leiligheten har en sentral beliggenhet i Drammen like ved Drammenselven og Bybrua.
Her har man "alt" man trenger innen gangavstand.

Fra leiligheten er det kort avstand til Byhaven hvor man finner nærmeste dagligvarebutikk, Coop Extra, og andre servicetilbud.

Av aktivitetstilbud er Marienlyst idrettspark med Drammensbadet, treningssenter, tennis anlegg, skøyteis, kunstgressbane og hjemmebanen til Strømsgodset fotball en spasertur på under 15 min unna.

Langs Drammenselven finnes det også flotte bade- og fiskemuligheter, sandvolleyballbane og koselige spisesteder med uteservering. Her ligger også høyskolesenteret på Papirbredden.

Like over Bybrua finner man også Magasinet Drammen Kjøpesenter med hele 65 butikker med et bredt utvalg.

Skulle dette mot all formodning ikke dekke nødvendige servicetilbud og fasiliteter, så tar toget til Oslo 30 minutter. Drammen Stasjon er nærmeste nabo med en spasertur på 500 meter fra leiligheten hvor det er jevnlige avganger til Oslo.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1861

Bygninger og byggemåte

Byggemåte: Eldre gård, fra 1861.
- Fundamentert med narturstein. Grunnforholdene er ikke undersøkt. - Yttertaket, ukjent konstruksjon og tekking. '
- Felles trappeganger.
- Etasjeskillere i trebjelkelag, som ikke har dagens isoleringsevne.

Det gjøres oppmerksom på tilstandsgrad 1 på alle bygningsdeler i boligen.
Se vedlagt tilstandsrapport fra takstmann Bjørn Hallmo datert: 05.03.20.

Fra selgers egenerklæringsskjema:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Nei, pusset opp i regi av boretslaget i 2004.
Se vedlagt egenerklæringsskjema i salgsoppgave.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 1, Antall rom: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 20 kvm, Bruksareal: 20 kvm, Bruttoareal: 24 kvm

P-rom: Entré, stue/kjøkken, bad.
Hems med gulvareal på ca 10 kvm.

I tillegg disponerer eier:
- 1 kjellerbod, ikke målbart pga høyde under himlingen (gulvareal ca. 3 kvm.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Standard

Entré
Velkommen inn! Entreen skaper et godt førsteinntrykk med lyse flater og gjennomgående gulv. I gangen er det plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko i de romslige garderobeskapene.

Stue/kjøkken
Det er åpen stue og kjøkkenløsning i leiligheten. Du har en hyggelig kjøkkenkrok med integrert steketopp med to plater, stekeovn og oppvaskkum i rustfritt stål. Det er grå profilerte fronter med overskap i glass til oppbevaring av kopper, fat og glass. På andre siden av kjøkkenet er det montert en benkeplate langs veggen som kan benyttes som arbeidsbenk og evt kontor/leseplass. I stuen er det god plass til en sofagruppe med tilhørende bord og tv- møblement. Den store vindusflaten slipper inn mye lys og skaper en luftig atmosfære i leiligheten.

Bad
Pent baderom med varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin. Badet er helfliset med lys baderomsinnredning, herav toalett, servant, skap til oppbevaring, samt en behagelig dusj.

Hems
Hems med gulvareal på 10 kvm. Her er det enkelt å innrede med madrass/seng, nattbord og kommode til oppbevaring av tøy om ønskelig. Fra stuen er det en trapp som kan heises opp og ned alt etter hva du selv måtte ønske. Den praktisk løsningen gjør at du kan benytte arealet i leiligheten enda mer.

Bod
Leiligheten disponerer en bod i kjelleren.

Oppvarming

Radiator, fjernvarme.
Varmekabler i gulv på bad.

Parkering

Det følger ikke med parkeringsplass med leiligheten. Leie av parkeringsplass i borettslagets parkeringsanlegg er mulig hvis det finnes parkeringsplass ledig. Ta kontakt med styret for informasjon.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 748 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Fellesareal og hage

Tomten er festet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til forretning/kontor/offentlig/allmennyttig/bolig iht. reguleringsplan for Drammen stasjon og Tollbugata Nord.
Se vedlagt reguleringsplan i salgsoppgave. Konferer megler ved spørsmål.

Odel

Det er ingen odel eller konsesjon på eiendommen.

Utleieforhold

4-2 Bruksoverlating
(1) Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.
(2) Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år
- andelseieren er en juridisk person
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.
Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent.
(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
(4) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Formuesverdi

Som primærbolig 31.12.18: kr 304 469
Som sekundærbolig 31.12.18: kr 1 096 088

Energimerking

Oppvarmingskarakter: Grønn C.

Ferdigattest

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i kommunens arkiver. Eiendommen er registrert som tatt i bruk 01.01.1861 iht. matrikkelrapport. Det er kjøpers ansvar å oppdrive en (eventuell) ferdigattest.

Diverse opplysninger

Borettslag: ST HALLVARD BORETTSLAG, Orgnr.: 985876002 Andelsnr.: 64 Andel fellesgjeld: 595534, Total gjeld: 64088484, Oppdatert pr: 04.02.2020 NB: Vær oppmerksom på andel fellesgjeld som beløper seg til 595 534,-

Klausul:
Boligen skal være forbeholdt studenter og deretter ungdom under 35 år, ved første gangs tildeling og ved senere overdragelser. Ref vedtektene punkt 2-1(4).

Forkjøpsrett:
Det praktiseres forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten utlyses etter budaksept.

Styregodkjenning:
Ny eier må godkjennes av styret. Godkjenning kan kun nektes dersom det er saklig grunn for det. Kjøper bærer ansvar og risiko for å bli godkjent.

Forsikring:
IF Skadeforsikring NUF - Polisenr: SP1151405

Dyrehold:
Husdyrhold er i utgangspunktet ikke tillatt. I tråd med borettslagsloven kan man i spesielle tilfeller allikevel søke styret om å få godkjent husdryhold.

Sikringsordning:
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Feste:
Kapitalisert festeavgift (festeavgiften x 10) blir tillagt borettslagets gjeld og borettslagets ligningsverdi ved beregning av ligningsopplysninger. Dette er årsaken til at andelenes gjeld pr. 31.12. hvert år er høyere enn hva den er hvis man bare ser på leilighetens andel av borettslagets lån.
Årlig festeavgift borettslag: kr 969 803,-

Vedlikeholdsplikt og mislighold: Andelseier har en vedlikeholdsplikt av egen bolig. Slik vedlikeholdsplikt omfatter andelseiers plikt til å holde boligen, og andre rom samt annet areal som tilhører boligen i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, sikringsskap, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås. Andelseiers brudd på sine forpliktelser ovenfor borettslaget utgjør mislighold. Som mislighold regnes manglende betaling av felleskostnader, forsømt vedlikeholdsplikt, ulovlig bruk eller overlating av bruk og brudd på husordensregler. Styret kan, ved vesentlig mislighold, pålegge andelseier å selge sin andel.

Borettslagets pantesikkerhet:
Laget har panterett i andelen for krav mot andelseier som går foran andre heftelser. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot andelseier enn legalpanteretten.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11492925010, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.02.2020: 1.99% pa.
Antall terminer til innfrielse: 44
Saldo per 04.02.2020: 7 725 717
Andel av saldo: 71 670
Første termin: 01.11.2017
Første avdrag: 01.11.2018 ( siste termin 01.02.2031 )

Lånenummer: 11492651210, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.02.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 29
Saldo per 04.02.2020: 9 794 811
Andel av saldo: 90 864
Første termin: 01.12.2017
Første avdrag: 01.12.2018 ( siste termin 01.06.2034 )

Lånenummer: 11492651230, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.02.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 29
Saldo per 04.02.2020: 17 445 868
Andel av saldo: 161 841
Første termin: 01.12.2017
Første avdrag: 01.12.2018 ( siste termin 01.06.2034 )

Lånenummer: 11492651220, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.02.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 29
Saldo per 04.02.2020: 12 793 639
Andel av saldo: 118 684
Første termin: 01.12.2017
Første avdrag: 01.12.2018 ( siste termin 01.06.2034 )

Lånenummer: 11492651250, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.02.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 29
Saldo per 04.02.2020: 10 022 783
Andel av saldo: 92 979
Første termin: 01.12.2017
Første avdrag: 01.12.2018 ( siste termin 01.06.2034 )

Lånenummer: 11492651240, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.02.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 29
Saldo per 04.02.2020: 6 305 666
Andel av saldo: 58 496
Første termin: 01.12.2017
Første avdrag: 01.12.2018 ( siste termin 01.06.2034 )

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

760 000,- / Felleskostnader: 7 765,- pr. mnd Tv/Bredbånd, kommunale avgifter, a-konto varme, trappevask, reparasjon og vedlikehold, verktøy, inventar og dritftsmateriell, forsikring, energi, styrehonorer, forretningsførerhonorar m.m.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Bjørn Hallmo Takstdato : 05.03.2020 Formuesverdi : 304 469,- Sekundær formuesverdi : 1 096 088,- Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Forsikring

IF Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1151405

Kommunale avgifter

Kjøper står selv ansvarlig for faste løpende kostnader som bla. omfatter kostnader knyttet til eget strømforbruk og innboforsikring med mer.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligkjøperforsikring

Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra IF. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og/eller boligforsikring.
Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse stort kr. 1 000,- ved formidling av forsikring.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Tinglyste heftelser på borettslagets tomt:
Festekontrakt - Vilkår
Dagboknr: 17873-2
Bestemmelse om regulering av leie, veg og adkomstrett.
Tinglyst: 27.09.2004

Erklæring/Avtale
Dagboknr: 5917-2
Denne seksjonen har tilleggsdel - bygning.
Tinglyst: 14.01.2005

Seksjonering
Dagboknr: 5917-1
Formål: Samlesekjson bolig.
Sameiebrøk: 825/1000
Tinglyst: 07.04.2005

Nevnte heftelser følger eiendommen ved salg. Servitutter er innhentet og oppbevares hos megler og kan fremvises ved forespørsel.


Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Kamilla Meyer
Marton Norway AS
Karl Johans gate 5
0154 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550