Konglerudtoppen 9, Oslo

Antall soverom 4

Antall rom 5

Bruksareal 127 m ²

Prisantydning 6 190 000 kr

Primærrom 122 m ²

Eiendomstype Rekkehus

ABILDSØ - Innholdsrikt rekkehus med nytt kjøkken fra 2019! Barnevennlig - Garasjeplass m/ladepunkt - Balkong & hage

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Konglerudtoppen 9 1187 Oslo

Matrikkel

Gnr. 160 bnr. 1248 snr. 6 orgnr. 971283815 i Oslo kommune

Beliggenhet, adkomst

Konglerudtoppen 9 har en fin beliggenhet i et barnevennlig og etablert boligområde på Abildsø. Området er tilbaketrukket og rolig, men samtidig sentral beliggenhet i forhold til sentrum. Boligen har nærhet til skoler, barnehage og offentlig kommunikasjon.

Servicetilbud og fasiliteter
Nærmeste dagligvarehandel er Bunnpris som forøvrig også er søndagsåpen. Av andre forretninger i området er det Coop Prix eller Rema 1000 på Skullerud. Av bredere shoppingsmuligheter i nærheten, kan vi nevne Lambertseter, Bryn og Manglerud. Nærmeste senter er Lambertseter som blant annet tilbyr dagligvare, apotek, vinmonopol, ulike forretninger, frisør, helsetjenester, kino, Sats og bibliotek. Det er ikke lange strekningen til Oslo sentrum med et bredt spekter av shoppingmuligheter og restauranter m.m.

Kollektivtrafikk
Det er god kollektivtrafikk i området med Abildsø bussholdeplass like ved boligen. T-bane ved Lambertseter eller Skullerud T-bane.

Skoler og barnehage
Boligen er tilknyttet Abildsø barne- og ungdomsskole som ligger en kort spasertur unna. Av videregående skoler finnes det flere i nærheten. Området har et godt tilbud av private og kommunale barnehager.

Tur og rekreasjonsområder
Østensjøvannet er i umiddelbar nærhet fra boligen og er et populært turområde både sommer og vinter med flotte turstier langs vannet.  Østmarka har flotte turmuligheter til fots, sykkel eller på ski. Boligen ligger i nær tilknytning til lekeplass, skøytebane, skiløyper, ridesenter, slalåmbakke, treningssentre (SatsElixia og Fresh Fitness på Ryen) og golfbane på Grønmo.

Type, eierform og byggeår

Rekkehus Eierseksjon, oppført i 1986

Bygninger og byggemåte

Boligen er fundamentert på fast grunn. Grunnmur av armert betong med synlig knotteplast på boligens østside og støpt betonggulv i kjeller.
Vegger/fasade: Kjeller/U1: Vegger av betong og bindingsverk av tre.
1.etasje: Bindingsverk av tre, utvendig kledd med liggende trekledning.
Tak: Saltakskonstruksjon av tre bestående av sperretak. Taket er sannsynligvis tekket med betongtakstein. Snøfanger av lakkert stål.
Renner og nedløp i overflatebehandlet stål. Taknedløp har stedvis avskalling.

De siste årene er det blant annet utført følgende vedlikehold:
- Montert el-billading i garasjeanlegg (2018)
- Utvendig vask av husrekkene (2018)
- Bygd nedgravde avfallsbeholdere (2016)
- Lagt epoxybelegg i garasje (2013)

Det gjøres oppmerksom på tilstandsgrad 2 på følgende bygningsdeler i boligen:
- Vinduer og dører er av eldre type. Vinduene i kjelleretasjen har kondensmerker på karm. Vannbrett utvendig har stedvis malingsavskalling.
Ytterste glass på vindu i vaskerom er knust. Terrassedørene er værslitt og har tegn til oppsprekking utvendig. Alder og tilstand på vinduer og dører er grunnlag for TG2.
- Underetasje/hage: Hellene er stedvis mosegrodd. Leveggenes kledning er misfarget og vedlikehold bør påregnes.
Balkong: Rekkverkets høyde er målt og tilfredsstiller forskriftens krav på oppføringstidspunktet. Håndløper og rekkverk er værslitt og har avskalling. Vedlikehold bør påregnes.
- På soverommet (som har vegg mot terreng) er det er utført fuktsøk med Protimeter MMS 2 og fuktmåling med pigg på nedre del av vegg. Ingen avvik er registrert på målepunktet. På generelt grunnlag gjøres det oppmerksom på at utforede kjellervegger er en risikokonstruksjon mtp kondens- og fuktskader. Alder og risikokonstruksjon er grunnlag for at denne delen av boligen får TG2.
- Bad i underetasje er gitt tg2 på bakgrunn av: Alder på tettesjikt, innredning og overflater. Ingen synlig membran i sluk. Sprekk i flis.
Riss og misfarging av fuger. Svelling på servant. Svakt fall / stedvis motfall på gulv.

Se vedlagt tilstandsrapport fra Citrinconsult AS v/Asbjørn Hansen datert 13.01.20.

Fra selgers egenerklæringsskjema:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært: Herr Andersen AS. Mars 2019: Utskiftning av VVB; Frakobling, uttapping og avfallshåndtering av gammelt. Oso VVB arbeider. Ny Oso S250 VVB installert. Befaring av boligens rørnett og sanitærutstyr. Utskiftning av hovedstoppekran,
kuleventil med uttapping, installasjon av ventil med manometer. Utskiftning av defekt servantbatteri og sprukket WC (underetasje). Utskiftning av servant og WC (1 etasje). Synlig vann og avløp fornøyet. Separat tilstandsrapport medfølger boligen.

- Kjenner du til om det er feil ved/utført arbeid/eller har vært kontroll på vann/avløp?
Ja, kun av faglært. Power Clean Pipe - I regi av sameiet. Rens av avløpsrør og samtlige fellesrør, i april 2019.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere?
Ja, vannlekkasje underetasje, drenert og byttet gulv av forrige eier i 2018.

- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, maur i underetasje sommerstid, forsvant med maurfeller/maurgift.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært: EV-Box Norway AS. Ladestasjon for ELbil ble installert februar 2019.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært: MT Elektro AS. Koble til vvb med fast opplegg. Byttet til jordet stikk i stue, kjøkken, bad 1 etg. Byttet brytere i el-anlegg for alle
rom i 1 etasje. Montert dimmer mellom kjøkken og stue. Montert 6 veis stikk ved TV. Blende tre veggbokser.
Legge pr til stikk stue. Rapport fra risikovurdering og sluttkontroll medfølger bolig.

- Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
Ja, samvarserklæring med garanti fra MT Elektro AS.

- Kjenner du til om det utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
Ja, ref punkt 12.

- Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
Ja, EV-Box BLine Norwegian RFID (brikke).

- Er det foretatt radonmåling?
Ja, sameie utførte en stikkprøvemåling av radonkonsentrasjon i et enderekkehus i sameiet. Radonkonsentrasjonen i luften var godt under tiltaksgrensen. 2018. Radonkonsentrasjon 81 Bq/m3, årsmiddelnivå 63 Bg/m3.

Tilleggskommentar:
Det er et to-lags vindu på vaskerommet i underetasjen. Ytre lag (utside) er knust. Vi er ikke blitt plaget av dette. - Radiator på toalett i hovedetasje (første etasje) er defekt. - Skap under vask på bad i underetasje lukker seg ikke, da magneten er defekt. - Trapperekkverket ved inngangen blir demontert ved flytt, men dette er enkelt å montere opp igjen med 6 stykk skruer. - Vaskemaskin medfølger ikke salget.

Eiendommens historie

Boligen er delvis pusset opp av nåværende eier i 2019. Følgende arbeider er utført:
1.etg:
- Oppussing av overflater (malt vegger og belistning, belagt gulvoverflater med 1-stavs eikeparkett og linoleum i gang og WC.)
- Montert nytt kjøkken
- Skiftet WC og servant på toalett.
- Montert enkelte nye stikkontakter

Underetasje:
- Montert ny WC på bad.
- Installert ny VVB.
- Malt overflater
- Gulv er lagt av tidligere eier

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 5, Soverom: 4, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 127 kvm, Bruttoareal: 138 kvm

P-rom: Vindfang/entré, WC, stue, kjøkken, bad, vaskerom og 4 soverom.
S-rom: Bod i underetasje innredet som walk in garderobe og utebod med gulvareal på ca 5,5 kvm.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Vaskemaskin medfølger ikke.

Standard

Entré
Velkommen inn! Innbydende entré med muligheter for å henge fra seg yttertøy og sette i fra seg sko.

Kjøkken
Nytt kjøkken i 2019 med slette glatte fronter og integrerte hvitevarer, herav kjøle/fryseskap, oppvaskmaskin, koketopp og komfyr. Det er fuktbestandig plate over laminert benkeplate. Waterguard med aktiv lekkasjestopper montert på vanntilførsel. Kjøkkenet har god oppbevaringsplass i skuffer og skap. Praktisk kjøkkenøy med sitteplasser.

Stue
Lys og luftig stue med god plass til både spisebord og sofagruppe. Stuen har store vindusflater som gir godt med naturlig lys og skaper en åpen atmosfære. Stuen ble oppusset i 2019 med 1-stavs parkett på gulv og malte overflater. Fra stuen er det utgang til en balkong med fine solforhold.

Soverom
Boligen inneholder tre romslige soverom i boligens underetasje. Alle rommene er romslige med lyse veggoverflater og plass til seng og garderobe. Hovedsoverom har utgang til et romslig hageparti.

Bad
Helfliset baderom innredet med gulvmontert toalett, badekar, samt skap- og servantinnredning. Varmekabler i gulv. Nytt toalett i 2019.

Toalett
Ved entreen er det et separat toalett med lyse vegger og linoleum på gulv. I 2019 ble det montert nytt toalett og servant.

Vaskerom
Boligen har et eget vaskerom innredet med utslagsvask og varmtvannsbereder. Det er opplegg for vaskemaskin, tørketrommel og dusj. Fliser på gulv og vegger. Ved siden av vaskerommet er det et disponibelt rom som i dag benyttes som en kjellerstue og gjesterom.

Terrasse/Hage
Uteområdet er av en god størrelse med delvis platting og grøntområde. Her er man skjermet fra naboer og kan nyte fine solværsdager. Det er god plass til utemøbler, grill, beplantning og blomster.

Bod
I underetasjen er boden i 2020 blitt innredet til walk in garderobe for enkel og god oppbevaring av tøy og sko.

Oppvarming

Varmekabler på bad og elektriske panelovner.

Parkering

Det medfølger en p-plass i felles garasjeanlegg med ladepunkt for el-bil.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 9 294 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Opparbeidet tomt med heller og beplanting/gressplen. Asfalterte internveier i området forøvrig.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Adkomst til eiendommen via offentlig vei.

Reguleringsbestemmelser

Eiendommen ligger i et området som er regulert til bolig med tilhørende anlegg iht. reguleringsplan fra kommune.
Se vedlagt reguleringsplan i salgsoppgave. Konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Bestemmelser om vann/kloakkledning
Dagboknr: 71280-1
Eierne av fremtidig utskilte parseller av gnr. 160 bnr. 1248 gis rett til å føre vann- og avløpsledninger med nødvendige kummer gjennom hverandres parseller i den utstrekningen Oslo vann- og kloakkvesen finner dette nødvendig. For anlagte ledninger som dekker flere eiendommer, skal eierne av de eiendommer som knytter seg til ledningene, være solidarisk ansvarlig for vedlikehold i fellesskap.
Tinglyst: 15.11.1985

Seksjonering
Dagboknr: 31074
Formål: Bolig.
Sameiebrøk: 143/6072
Tinglyst: 20.05.1987
Nevnte heftelser følger eiendommen ved salg. Servitutter er innhentet og oppbevares hos megler og kan fremvises ved forespørsel.

Odel

Det er ingen odel eller konsesjon på eiendommen.

Utleieforhold

Ved utleie er det utleiers plikt å informere leietaker om gjeldende husordensregler og vedtekter for sameiet. I henhold til Eierseksjonslovens § 27 om Fravikelse, kan Styret kreve fravikelse av seksjonen etter tvangsfullbyrdelsesloven kapitel 13, dersom beboerens oppførsel medfører fare for ødeleggelse eller vesentlig forringelse av eiendommen, eller at sameier-/fremleiers oppførsel er til alvorlig plage eller sjenanse for eiendommens øvrige brukere.

Formuesverdi

Som primærbolig 31.12.18: kr 1 540 872
Som sekundærbolig 31.12.18: kr 5 547 137

Energimerking

Oppvarmingskarakter: Rød E.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på rekkehus rekke 1-9 utstedt av Oslo kommune 10.12.1996.
Se vedlegg i salgsoppgave. Konferer megler ved spørsmål.

Prisantydning

6 190 000,- / Fellesutgifter: 4 271,- pr. mnd Tv-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, forsikringer, energi/fyring, drift og vedlikehold, konsulenthonorer, forretningsførerhonorar m.m.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Asbjørn Hansen Takstdato : 13.01.2020 Formuesverdi : 1 540 872,- Sekundær formuesverdi : 5 547 137,- Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Forsikring

KLP Skadeforsikring AS Polisenummer: 323241

Kommunale avgifter

Kjøper står selv ansvarlig for faste løpende kostnader som bla. omfatter kostnader knyttet til eget strømforbruk og innboforsikring med mer.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Styregodkjenning:
Nei, praktiseres ikke i sameiet. Melding om ny eier skal sendes til Obos Eiendomsforvaltning AS.

Dyrehold:
Det er ingen særskilte restriksjoner på dyrehold, men det forutsettes at dyrets eier har ansvar for at dyreholdet ikke er til unødig sjenanse eller byderi for de øvrige sameiere eller andre som ferdes på sameiets område. Lufting av dyr bør i utgangspunktet skje utenfor sameiets område. Skulle det likevel skje at dyr gjør sitt ”fornødne” på sameiets område, må det øyeblikkelig fjernes.

Parkering:
Det medfølger en garasjeplass med hver boligseksjon. Selskapet har i tillegg 6 garasjer ekstra som leies ut. Plassen følger ikke boligseksjonen ved salg. Fordeles av styret hvert 2. år etter loddtrekning.

Lån:
Ingen lån registrert for selskapet.

Forsikring:
KLP Skadeforsirking AS - Polisenummer 323241

Fremtidige oppgaver
Fellesstrøm i garasjebygget:
Sameiets fellesstrøm som vi benytter i garasjebygget, herunder til varmekabler, lys og lading av elbiler, bør på sikt økes med mer kapasitet. Styret vil undersøke sammen med eierne av forretningsbygget hvilke muligheter det er for å øke strømkapasiteten.

Vedlikeholds spyling av avløpsrør i alle boenhetene:
Det vil bli utført spyling av avløpsrørene i alle boenhetene.

Sjekk av resterende bly beslag på takene:
Bly beslagene på takene må sjekkes for slitasje og eventuelt byttes ut med mer moderne beslag.

Ad-hoc oppgaver:
Ivaretakelse av løpende vedlikeholds-/forbedringer som oppstår ad-hoc må imidlertid prioriteres når disse oppstår.

Vedlikeholdsplikt og mislighold:
Seksjonseier har en vedlikeholdsplikt av egen bolig. Slik vedlikeholdsplikt omfatter seksjonseiers plikt til å holde boligen, og andre rom samt annet areal som tilhører boligen i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, sikringsskap, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås. Seksjonseiers brudd på sine forpliktelser ovenfor borettslaget utgjør mislighold. Som mislighold regnes manglende betaling av felleskostnader, forsømt vedlikeholdsplikt, ulovlig bruk eller overlating av bruk og brudd på husordensregler. Styret kan, ved vesentlig mislighold, pålegge seksjonseier å selge sin seksjon.

Sameiets legalpanterett i en seksjon:
De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot seksjonseierne enn legalpanteretten.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligkjøperforsikring

Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra IF. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og/eller boligforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse stort kr. 1 000,- ved formidling av forsikring.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Kamilla Meyer
Marton Norway AS
Karl Johans gate 5
0154 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550