Bergljots vei 7B, Oslo

Antall soverom 2

Antall rom 3

Bruksareal 68 m ²

Prisantydning 4 800 000 kr

Etasje 4

Primærrom 68 m ²

Eiendomstype Leilighet

Keyserløkka - Lys og lekker 3-roms - stor balkong - utsikt - peis - oppusset 2016

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Bergljots vei 7B 0575 Oslo 4. etasje

Matrikkel

Gnr. 128 bnr. 30, andelsnr. 175 i Keyserløkka Nord Borettslag med orgnr. 850142602 i Oslo kommune

Beliggenhet, adkomst

Leiligheten ligger på populære Keyserløkka, et etablert og skjermet boligstrøk, ca 4km Nord Øst for sentrum. Her har man lekeplass like utenfor døren. Barnehage ligger like ved borettslaget. Fra leiligheten har du gangavstand til butikker, skoler, Tøyenbadet/- parken, Ola Narr, Botanisk Hage, Munch museet og Sofienbergparken med gode rekreasjonsmuligheter. Grünerløkka som kjent for sitt pulserende kultur- og uteliv ligger også innen gangavstand. Hvis man tar turen til Hasle Torg finner man et bredt utvalg av butikker og kafeer. Det er utbedret kollektivtilbud i nærområdet med t-bane, buss, trikk og tog. Det tar ca 15 minutter å spasere til sentrum.

Leiligheten ligger i 4. etasje og har balkong i vestlig retning.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1950

Bygninger og byggemåte

Tradisjonell lavblokk fra 1950. Fundamentering i betong. Grunnforholdene er ikke undersøkt. Yttertaket i trekonstruksjon. Ukjent tekking. Det er felles trappegang, Etasjeskillere i betong.

Vinduer og balkongdør har isolerglass produsert i 2009. Entredør er av nyere årgang er lyd- og brannklassifisert.

Følgende er gitt tilstandsgrad 2 av takstmann:
- Overflater på bad grunnet opplysninger om utført overflatearbeid på bad i 2016, samt at badet ellers byggeteknisk sett, har standard fra 1996.
- Fast inventar wc-rom da det vegghengte toalettet ikke har synlig drens.
- Leiligheten har ikke tilfredsstillende ventilasjon.

Se vedlagt tilstandsrapport fra Bjørn Hallmo datert. 19.12.19.

Oppsummering selgers egenerklæring:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- April 2016: nytt badekar, servant og fliser på bad. Nytt vegghengt toalett med servant, fliser og nye varmekabler på toalettet. Utført av Marcin Falba Byggetjenester. Vi har ikke sendt byggemelding.

Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?
- Vi bruker plumbo 1 gang hver 6 mnd i sluket på badet.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ilsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
- Siden vi er i 4.etasje kan peisovnen ha dårlig trekk noen ganger ved fyring.

Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
- Det er gateparkering med ladeanlegg i bergljots vei.

Se vedlagt egenerklæring i salgsoppgave.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 3, Soverom: 2, Stue: 1, Antall rom: 3

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet avtales.

Standard

Velkommen til Bergljots vei 7B! En lys, gjennomgående  3-roms toppleilighet med vestvendt balkong og flott utsikt. Leiligheten ligger meget attraktivt til i flotte, grønne omgivelser på Keyserløkka.

Entré:
Leiligheten har en romslig entré med lyse malte flater og parkett på gulv. Det er gode muligheter til å henge fra seg yttertøy og sko i innebygd klesskap.

Stue:
Leiligheten har en lys og luftig stue med god plass til sofa- og spisegruppe. Rommet blir varmet opp av panelovn samt en hyggelig peis som skaper en lun og behagelige atmosfære. Fra stuevinduet har du en flott utsikt og det er direkte utgang til leilighetens vestvendte balkong fra stuen.

Kjøkken:
Kjøkkenet er separat med HTH-innredningen fra 2016 med profilerte fronter. Benkeplate er i eik, heltre. Hvitevarene er levert av IKEA, med unntak av vaskemaskin. Her er det integrert induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøle/fryseskap, samt opplegg for vaskemaskin. Det er også montert komfyrvakt. Kjøkkenet er godt innredet med god skapplass montert i takhøyde.

Bad og wc-rom:
Leiligheten inneholder et delikat baderom som ble overflatearbeid  i 2016. Her er det lagt hvite fliser på veggene og sorte høyglans fliser på gulvet. I gulvet er det varmekabler og i taket er det downlights. Innfliset badekar med veggmontert himmeldusj, servant med skuffseksjon og et veggspeil med belysning i overkant. Separat wc-rom har malte vegger, sorte høyglans fliser på gulvet, varme i gulv og downlights i tak. Rommet er innredet med vegghengt toalett og servant.

Soverom:
Leiligheten har 2 romslige soverom. Hovedsoverom er innredet med dobbeltseng, nattbord og tilhørende innebygd skyvedørsgarderobe. Soverom nr. 2 passer ypperlig som barnerom, gjesterom eller kontor. 

Selger opplyser om at leiligheten disponerer:
- 1 loftsbod, ca. 4 m2 (gulvareal ca.12 m2).
- 2 kjellerboder, totalt ca. 6 m2 (bodene ligger inntil hverandre)

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler i gulv på bad og separat wc.
Nye panelovner i leiligheten, samt peis i stue.

Parkering

Keyserløkka Nord Borettslag har 30 parkeringsplasser for utleie samt noen gjesteparkeringsplasser. P-plasser leies av borettslaget for kr 250,- per måned. Leien faktureres sammen med fellesutgiftene. Ved ønske er det mulig å sette seg på venteliste for parkeringsplass. Borettslaget opplyser om at det er liten utskifting av parkeringsplasser, og det må påregnes flere års ventetid for plass.

Keyserøkka Nord har også 3 garasjeanlegg som disponerer tilsammen 83 garasjer. Garasjene befinner seg nederst på området mot jerbanelinjen og er forbeholdt Keyserløkka Nords beboere. For leie av garasje betaler man et innskudd (p.t. kr. 20 000). Innskuddet refunderes i sin helhet når leieforholdet avsluttes. Garasjelagene fakturerer månedlige kostnader for drift og vedlikehold. Ved ønske er det mulig å sette seg på venteliste for garasjeplass gjennom garasjelagene.

Det er muligheter for å parkering i gate etter områdets bestemmelser.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 40 078 kvm, Eierform: Fellestomt

Fellesareal og hage

Tomten er felles og utgjøres av pent opparbeidede fellesarealer. Borettslaget Keyserløkka Nord har også julegrantenning og hyggelige dugnader med pølser og kaker, og ikke minst fantastiske lekeplasser. Naboskapet er fortreffelig, med mange unge familier.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg.
Reguleringsplaner og kart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Konferer megler ved spørsmål.

Odel

Foreligger ikke.

Utleieforhold

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:

- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år,
- andelseieren er en juridisk person,
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.

Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Formuesverdi

Som primærbolig per 31.12.17: kr 1 161 816
Som sekundærbolig per 31.12.17: kr 4 182 538

Energimerking

Oppvarmingskarakter: Oransje G.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for Bergljots vei 7 A-C datert 16.12.1946.
Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av fasade og balkonger datert 11.05.2010.

Diverse opplysninger

Borettslag: Keyserløkka Nord Borettslag, Orgnr.: 850142602 Andelsnr.: 175 Medlemskontingent: 500 Forkjøpsrettgebyr: 7325 Andel fellesgjeld: 157000, Total gjeld: 31173189, Oppdatert pr: 01.12.2019 Forkjøpsrett: Ja
Borettslaget består av 196 andelsleiligheter.  
Skøyenlia Borettslag ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse:
Bergljots Vei 1-13
Grenseveien 23-37
Forretningsførsel er utført av OBOS.
Viken Fiber er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
Borettslagets eiendommer er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer 6656317.
Ved overtagelse får man et vaskekort som går til felles vaskeri i kjeller.
Borettslaget har et velferdsrom i Grenseveien 23. Rommet leies ut til beboere for kl 200 per dag. Rommet er godt egnet til barnebursdager, konfirmasjoner o.l.,
Borettslaget har et trimrom i Grenseveien 27 som er flittig brukt av beboere. Årsavgiften for trimrommet er kr 300 som man kan betale hvis man ønsker å bruke det.

Vedlikeholdshistorikk:
Entreprenører og anleggsgartnere har gjennom 2018 gjort utbedringer på Keyserløkka Nord Borettslag sitt område, herunder blant annet setting av kantstein, masseutskifting, fundamentering, asfaltering og steinlegging, samt ny belysning og nye lekeapparater på lekeplassen

Felleskostnader:
Felleskostnadene (husleia) har vært uendret i 2019. De siste årene har borettslaget hatt et overskudd fra disse inntektene, dette overskuddet har blant annet gått til å dekke utgifter i forbindelse med den pågående rehabiliteringen av uteområdet. Nåværende felleskostnader vil ifølge budsjettet for 2019 redusere borettslagets disponible midler, men styret mener det er forsvarlig i 2019.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører, vedlagt i salgsoppgaven. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: HANBAN-93727001458
Type: Annuitetslån
Restsaldo: kr. 31.173.189,-
Andel av saldo: kr. 156.647,-
Termin pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rentesats: 2,40%

Forkjøpsrett:
Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Styregodkjenning:
Borettslagets styre skal godkjenne eierskiftet. Kjøper er gjort kjent med dette og bærer risikoen for at slik godkjennelse oppnås. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn jf. borettslagsl. § 4-5.

Sikringsordning:
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Dyrehold:
Dyrehold er ikke tillatt i borettslaget.

IN-Ordning
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

Vedlikeholdsplikt og mislighold:
Andelseier har en vedlikeholdsplikt av egen bolig. Slik vedlikeholdsplikt omfatter andelseiers plikt til å holde boligen, og andre rom samt annet areal som tilhører boligen i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, sikringsskap, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås. Andelseiers brudd på sine forpliktelser ovenfor borettslaget utgjør mislighold. Som mislighold regnes manglende betaling av felleskostnader, forsømt vedlikeholdsplikt, ulovlig bruk eller overlating av bruk og brudd på husordensregler. Styret kan, ved vesentlig mislighold, pålegge andelseier å selge sin andel.

Borettslagets pantesikkerhet:
Laget har panterett i andelen for krav mot andelseier som går foran andre heftelser. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot andelseier enn legalpanteretten.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

4 800 000,- / Felleskostnader: 3 518,- pr. mnd Trappevask, TV-anlegg/bredbånd, energi/fyring, kommunale avgifter, forsikringer og drift og vedlikehold.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Bjørn Hallmo Takstdato : 19.12.2010 Formuesverdi : 1 161 816,- Sekundær formuesverdi : 4 182 538,- Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring

TRYG FORSIKRING Polisenummer: 6656317

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Det kreves medlemsskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Andelstegning skjer ved signering av kontrakt for kjøper som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn en som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontigent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontigent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligkjøperforsikring

Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra IF. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og/eller boligforsikring. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse stort kr. 1 000,- ved formidling av forsikring.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar i fem år i henhold til avhendingsloven.


Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Tinglyste servitutter
Det er ingen tinglyste heftelser på andelen.

Det er 16 tinglyste servitutter på borettslagets eiendom.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Rødland Hilde
Marton Norway AS
Karl Johans gate 5
0154 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550