Bjørkevegen 3, Klokkarvik

Antall rom 4

Bruksareal 192 m ²

Prisantydning 2 990 000 kr

Primærrom 183 m ²

Eiendomstype Enebolig

Enebolig med stor tomt i rolige omgivelser - 3 solrike uteplasser - sovesom - 2 bad!

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Bjørkevegen 3 5378 Klokkarvik

Matrikkel

Gnr. 105 bnr. 140 i Øygarden kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Klokkarvik i Sund kommune. Det er gode solforhold i området. Her er fritidsmulighetene mange, med naturen rett utenfor stuedøren og med sjøen i kort avstand fra eiendommen. Området er attraktivt for dem som ønsker å bo i rolige og fredelige omgivelser, eller som måtte være interessert i sjø- og båtliv, fisking, dykking og fine naturopplevelser.

Eiendommen har gangavstand til offentlig kommunikasjon og til flere barnehager. Til Stranda barne- og ungdomskole, kommunesenteret i Skogsvåg hvor man bl.a. finner videregående skole, dagligvarebutikker, kjøpesenter, lege, post, bank, apotek, treningsstudio og idrettsanlegg er det ca 8 km, eller 10 minutter med bil.

Det er gangavstand til fergeleie på Klokkarvik. Fergen går fra Klokkarvik - Lerøy - Bjelkarøy - Hjellestad og tilbake igjen. Fergetider opplyses på www.skyss.no. Til Sartor storsenter med alle sine fasiliteter bruker man ca 25 minutter med bil og til Bergen bruker man ca 40 minutter med bil.

Følg RV 555 fra Bergen mot Sotra. Kjør gjennom Kolltveittunnellen og ta til venstre i rundkjøringen. Følg RV 555 videre ut mot Skogsvåg og forbi Skogsvåg senter. Ta av til venstre ved skilt Klokkarvik og følg veien innover til Klokkarvik. Ta opp til høyre ved skilting Kyrkjevegen og følg veien forbi kirken. Ta deretter til høyre ved skilt Grønabrekko, og følg veien inn til skilt Bjørkevegen på venstre side. Boligen ligger på høyre side.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1988

Bygninger og byggemåte

Det er ikke mulig å kontrollere fundament da dette er under terreng. Byggegrunn er ikke kjent, men antas å bestå av faste masser. Grunnmur er i leca og er pusset utvendig. Kjellergulv er støpt. Boligen har etasjeskille i tre. Ytterveggene er oppført i trekonstruksjoner. Utvendig malt liggende/stående trekledning. Ytterdør er en lakket tredør med felt av isolerglass. Vinduer har isolerglass i trekarmer. Innerdører er formpressede dørblad i trekarmer. Terrassedør er opplyst fra 2007 og er hvitlakkert med felt av isolerglass. Renner og nedløp er i sort plast. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Pusset teglsteinspipe, tilkoblet ildsted i 1.etg og U.etg. Takkonstruksjonen har valmet form med takstoler i tre. Kaldtloft i øvre del, etasjeskiller er isolert i himling mot beboelse del. Nedfellbar loftstige til kaldtloft fra 1.etg. Begrenset tilkomst, det er ikke gulv på kaldtloftet. Undertak av sutak, sløyfer og lekter. Yttertak tekket med betongstein.

Garasjen har et bruksareal på 30kvm. Det er støpt dekke, og vegger i leca som er pusset utvendig. Takkonstruksjon er valmet med takstoler i tre. Undertak av sutak, sløyfer og lekter. Yttertak tekket med betongstein. Leddport i stål med motor. Innlagt strøm og belysning.

Tiltak på eiendommen utført av nåværende eier kan ha vært eller er søknadspliktige og vi ber derfor kjøper om å sette seg inn i salgsoppgaven herunder; dokumenter fra kommunen og/eller andre instanser, samt fysisk befare eiendommen med fagkyndig, før eventuelle bud inngis på eiendommen. Kjøper bærer videre risiko og ansvar for slike tiltak og kan bli pålagt å utbedre eller endre dersom en instans krever dette.

Følgende er gitt tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten:
- Grun og fundamentering - Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og funksjon, sammenlignet med dagens konstruksjoner.
- Veggkonstruksjon og utvendige fasader - Tilstandsgrad er satt på bakgrunn av alder/slitasje og forventet levetid.
- Vinduer og dører - Tilstandsgrad settes pga forventet levetid av eldre vinduer/dører.
- Taktekking - Angitt tilstandsgrad er valgt ut fra alder/beregnet levetid
- Renner, nedløp og beslag - Tilstandsgrad er satt ut fra alder/antatt resterende levetid.
- Etasjeskiller - Noe ujevnheter/knirk i gul. Konstruksjon og isolering er ikke inspisert eller dokumentert. Man må derfor anta byggårets byggeskikk.
- Bad U.etasje - Angitt tilstandsgrad er valgt ut fra alder/beregnet levetid.
- Bad 1. etasje - Angitt tilstandsgrad er valgt ut fra alder/beregnet levetid.
- Innvendige overflater - Normal bruksslitasje på overflater.
- Innvendige trapper - Det er for stor avstander mellom rekkverksspiler 11,5 cm. Etter dagens krav skal ingen åpninger i en trapp være større enn 10 cm.

Oppsummering selgers egenerklæring:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Satt inn vegghengt toalett, bad 2 etg, flyttet gulvtoalett til bad i 1 etg

Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Helling på golv på kjøkken

 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
- Maur i kjeller

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Elektriker Gruppen Smp As har koblet alle punkter i stue og vaskerom. Byttet innmat i sikringsskap, bytter reguleringsbrytere bad 1 etg og bad 2 etg til termostater. Koblet alle punkter i kjellerstue. Samsvarserklæring ligger på boligmappa.no

Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, for eksempel ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser?
- Har ikkje motatt noko krav om fjerning frå kommune

Antall rom (evt. senger)

Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 183 kvm, Bruksareal: 192 kvm, Bruttoareal: 206 kvm

U.Etasje: Entre/gang, hall m/trapp til 1.etg, bod, 1 soverom, bad, vaskerom og vaskerom.
1.Etasje: Gang m/trapp til U.etg, 2 soverom, bod og kjøkken/stue.

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Standard

Frittliggende enebolig over 2 plan med stor tomt og flere terrasser.

Entré:
Når man kommer inn i boligen blir man møtt med stor og og koselig entre. Her er det rikelig med plass til å sette fra seg sko. Vedovn som skaper en koselig atmostfære og under trappen er det satt på en varmepumpe. 

Soverom:
Huset har tre soverom hvor to er i hovedetasje og ett er i underetasjen. Det er god plass til både skap og seng på alle soverom. Hovedsoverommet som befinner seg i hovedetasje har også et innebygd klesskap, samt oppsatt klesskap langs veggen.

Bad og vaskerom:
Det er to bad i boligen. Begge badene har keramiske fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Det er varmekabler i gulv og mekanisk avtrekk. Badet i underetasjen fremstår med eldre standard. Her finner man toalett, dusj med kabinett, servant med møblement/speil og belysning. Badet i hovedetasje er også et eldre bad, men har fått nyere veggplater som gir det et mye mer moderne preg. Det er oppdaget sprekker i gulvfliser ved sluk og bom i enkelte fliser. Badet inneholder veggtoalett, dusj, servant med møblement/speil og belysning. Vaskerommet som ligger i underetasjen har keramiske fliser på gulv og mdf plater på vegger. Det er varmekabler i deler av gulv og mekanisk avtrekk. Vaskerommet inneholder et skyllekar i benkeplate og røropplegg/sluk for vaskemaskin. Det opplyses at deler av vaskerommet er omgjort fra bod til vaskerom.

Stue:
Fra entreen har man adkomst til en kjellerstue. Her er vegger og tak malt svart og det er mørkt gulv. Rommet er laget for å gi den beste hjemmekino opplevelsen som er mulig. I hovedetasje er det så en stor, lys og luftig stue. Her er det god plass til både spisestue og en sofaseksjon. Downlights i himling. Peis som skaper god stemning på kalde vinterdager. Store vinduer som gir rikelig med naturlig lysinnslipp. Fra stuen har man adkomst til en av boligens tre terrasser.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning er levert av Sigdal med profilerte fronter, laminert benkeplate og kjøkkenvask i rustfritt stål. Det er lagt fliser mellom benk og overskap. Skapene går også helt til taket slik at det er rikelig med skapplass på kjøkkenet. Hvitevarene er integrert og her finner man stekeovn, microbølgeovn, platetopp med induksjon, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Kjøkkenet ble modernisert i 2007.

Garasje:
Like utenfor huset har man sin egen 30kvm garasje. Her er det installert leddport i stål med motor og det er innlagt strøm og belysning.

Oppvarming

2 stk varmepumpe, vedovn og elektrisk oppvarming. Det er varmekabler i underetasjens soverom, kjellerstue, deler av vaskerom og begge bad.

Parkering

Asfaltert innkjørsel med plass til flere biler, samt garasje. Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 004 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Eiendommen er pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel og belegningsstein foran og rundt boligen. Ved inngangspartiet er det også et lite takoverbygg som skjermer for vær og vind. Rundt boligen finner man flere plan-arealer samt 3 terrasser. På terrasse bak garasjen er det en utepeis. Resten av eiendommen er opparbeidet med flaggstang, flere bed, støttemurer og diverse prydbusker. Det er godt med plenareal, og parkeringsplass på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til bustadsformål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det ikke er tinglyst noen heftelser på eiendommens grunnboksblad.

Ferdigattest

Det foreligger mellombels bruksløyve på oppføring av bolighus datert 11.01.88. Bruksløyve merker følgende punkt for utstedelse av ferdigattest: Underetasje: røykvarsler. Hovedetasje: Dør til terrasse må holdes forsvarlig stengt og ute: terrasse. Det opplyses likevel at etter lov fra 2015 ikke utstedes ferdigattest til tiltak før 1998.

Det foreligger melding om tiltak for garasje datert 20.06.03

Prisantydning

2 990 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Odd Vallestad Takstdato : 29.10.2019 Formuesverdi : 842 282,- Sekundær formuesverdi : 3 032 213,- Formuesverdi pr. : 31.12.2018

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Kommunale avgifter

Kr. 16 926 pr. år
Kommunale avgifter for 2020 er beregnet til kr. 16 926,-. Dette inkluderer vann, avløp og renovasjon. Det gis unntak for eiendomsskatt fra 01.01.2020 - 31.12.2021 grunnet sammenslåing av kommuner i 2020.
Kjøper står selv ansvarlig for faste løpende kostnader som bla. omfatter kostnader knyttet til eget strømforbruk og innboforsikring

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra IF. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og/eller boligforsikring. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse stort kr. 1 000,- ved formidling av forsikring.

Det opplyses om at selger har tegnet boligselgerforsikring.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Kamilla Meyer
Marton Norway AS
Karl Johans gate 5
0154 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550