Selfallet 10, Manger

Antall soverom 3

Antall rom 4

Bruksareal 74 m ²

Prisantydning 2 100 000 kr

Primærrom 69 m ²

Eiendomstype Rekkehus

Lekker og gjennomgående 4-roms med terrasse og peis - Pen utsikt mot sjøen - Felles biloppstillingsplass

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Selfallet 10 5936 Manger

Matrikkel

Gnr.45 Bnr.449 Snr.3 i Radøy kommune

Beliggenhet, adkomst

Selfallet 10 ligger i et hyggelig og nyetablert boligområde på Manger. Fra boligen er det gangavstand til Manger sentrum med skoler, dagligvarebutikk, bibliotek, tur- og grøntområder. Kort avstand til kollektiv transport med busstopp kun 20 m unna.

Kort vei til Manger sentrum med Coop marked, Rema 1000, blomster, Nav, vinmonopol, frisør, fotballbane, idrettshall med svømmebasseng.
Manger er rik på friluftsliv, og har turmuligheter både i oppmerkede løyper og i fri natur.

Knarvik er ca 30 minutters kjøretur unna, og Åsane er ca 40 minutters kjøretur unna. Dersom du ønsker å ta veien til Bergen Sentrum, er dette ca 1 times kjøretur unna.

Type, eierform og byggeår

Rekkehus Eierseksjon, oppført i 2018

Bygninger og byggemåte

Bygning fra 2018 er oppført med støpt betongplate på mark med støpt grunnmur. Yttervegger oppført i isolert bindingsverk av tre. Saltak med prefabrikerte w -takstoler i tre, tekket med duk og betong takstein.

Alle bygningsdeler i boligen har fått tilstandsgrad 1.

Se vedlagt tilstandsrapport utført av Estima Vest AS datert 15.10.19.

Fra selgers egenerklæringsskjema:
-  Kjenner du til om det utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
Ja, bytta termostat til varmekabler på badet av fagperson. Det vil bli satt inn ny sentralstøvsuger i leiligheten.

Tiltak på eiendommen utført av nåværende eier kan ha vært eller er søknadspliktige og vi ber derfor kjøper om å sette seg inn i salgsoppgaven herunder; dokumenter fra kommunen og/eller andre instanser, samt fysisk befare eiendommen med fagkyndig, før eventuelle bud inngis på eiendommen. Kjøper bærer videre risiko og ansvar for slike tiltak og kan bli pålagt å utbedre eller endre dersom en instans krever dette.

Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 4, Soverom: 3, Stue: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 81 kvm

P-rom: 69 kvm (Entré, stue, kjøkken, bad, 3 soverom)
S-rom: 5 kvm (Utvendig bod)

Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Møblering / utstyr

Kun integrerte hvitevarer medfølger salget, dersom ikke annet avtales.

Medfølger ikke:
- Hvit fjærlampe på hovedsoverom

Standard

Lekkert rekkehus med åpen stue og kjøkkenløsning, bad og tre soverom. Fra stuen er det utgang til en romslig terrasse med flott utsikt mot sjøen. Her det god plass til innrede med ønskede utemøbler.

Entré
Velkommen inn! Entreen gir et godt førsteinntrykk med fliser med varme i gulv og lyse veggoverflater. Gangen er innredet med skyvedørsgarderobe med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

Kjøkken
Boligen har en åpen stue og kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredning fra 2018 med hvite glatte fronter og tilhørende benkeplate. Det er malte flater mellom benkeplate og overskap, samt downlights i tak. Kjøkkenet er velutstyrt med integrerte hvitevarer som induksjon platetopp, mikrobølgeovn, steikeovn, oppvaskmaskin og kombi skap kjøl/frys. Det er montert komfyrvakt og automatisk lekkasjesikring på kjøkken. På kjøkkenet er det god plass til en sittegruppe.

Stue
Stuen er luftig med store vindusflater som gir en åpen atmosfære. Det er laminat på gulv, lyse overflater og en vegg med tapet som gir en kontrast til det ellers lyse. I stuen er det god plass til en romslig sofagruppe med tilhørende møbler. Hyggelig vedovn som skaper en lun og behagelig atmosfære på høst - og vinterstid.

Bad
Pent helfliset baderom med keramiske fliser med varme i gulv. Heldekkende servant og underskap med glatte fronter, speil med lysarmatur, veggmontert toalett, samt dusjhjørne med sluk og svingdører i glass. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel med benkeplate i laminat og overskap i høyglans fronter.

Terrasse
Utgang fra stue til markterrasse på 18,3 kvm med nydelig utsikt mot sjøen og nærområdet. Her det plass til å innrede med utemøbler, grill og beplantning.

Oppvarming

Boligen har 2 varmekilder: Vedovn i stue og elektrisk.
Gulvvarme i gang og bad.

Boligens ventilasjonssystem er balansert ventilasjon m/ varmegjenvinner.

Parkering

Felles biloppstillingsplass for 3 seksjoner på tomten. Plassene er ikke faste og det foreligger ikke en formell avtale.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 738 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Felles eiet tomt i sameiet som er opparbeidet med asfaltert innkjørsel og parkering. Opparbeidet felles tomt med plen, bed og forstøtningsmurer i naturstein i front.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger blir vedlikeholdt for eier sin regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidariks vedlikeholdsplikt.

Eiendommen er tilknyttet privat avløp.

Adkomst til eiendommen via privat veg.

Reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til boligområde iht. reguleringsplan for Seilfaldet Nord - PlanID 12602013000100.
Se vedlagt reguleringsplan i salgsoppgave.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Bestemmelse iflg. skjøte
Daboknummer: 996190-2
Pliktig medlemsskap i velforening/huseierforening.
Tinglyst: 27.10.2015

Seksjonering
Dagboknr: 398108-1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/3
Tinglyst: 05.02.2018

Nevnte heftelser følger eiendommen ved salg. Servitutter er innhentet og oppbevares hos megler og kan fremvises ved forespørsel.

Odel

Der er ingen odel eller konsesjon på eiendommen.

Utleieforhold

Selveiet bolig kan fritt leies ut. Interessenter bes sette seg inn i sitt lokale skattekontors regler om skatt ved utleie. Det er ikke gjort begrensninger om utleie i vedtektene, utleie må likevel meldes til styret grunnet registerhensyn. Leietaker forplikter seg til å følge sameiets til enhver tid gjeldende vedtekter og husordensregler.

Formuesverdi

Som primærbolig per 31.12.18: kr 499 676
Som sekundærbolig per 31.12.19: kr 1 798 834

Energimerking

Oppvarmingskarakter: Oransje C.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på tremannsbolig utstedt av Radøy kommune 14.02.2018.

Prisantydning

2 100 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Frode Dankertsen Takstdato : 15.10.2019 Formuesverdi : 499 676,- Sekundær formuesverdi : 1 798 834,- Formuesverdi pr. : 31.12.2012

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Kommunale avgifter

Kr. 9 407 pr. år Renovasjon, vann, brannsyn, feiing, eiendomsskatt

Selger opplyser:
Forsikring per år: kr. 2 476,-
Strøm per mnd: 1 100 kr i strøm, dette inkluderer elbil lader.
Avløp: Det opplyses om at det er utbygger som står for kostnad for avløp per dags dato. Det må påregnes kostnad og vedlikehold av avløp etterhvert. Dette vil bli fakturert som en kommunal avgift fra kommune når byggefeltet er ferdigstilt.

Kjøper står selv ansvarlig for faste løpende kostnader som bla. omfatter kostnader knyttet til eget strømforbruk,  innboforsikring og avløpsavgift med mer.


Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Leiligheten er en del av en tremannsbolig, bestående av 3 seksjoner.

Velforening
Det er pliktig medlemsskap i Seilfaldet velforening.
Årlig kostnad: kr. 1100,- Dette inkluderer drift og vedlikehold av vei og fellesområder, redskaper og utstyr, samt felles arrangementer i velforeningen.

§ 2 Medlemskap
Som eier av bolig i regulert felt på Seilfaldet er man pliktig til å være medlem av velforeningen. Dette fremgår av kjøpskontrakten av hver enkelt tomt, pkt 3: "Alle kjøpere av tomter i feltet er forpliktet til å delta i grendalag/velforening som har felles drifts- og vedlikeholdsplikt for alle felles anlegg som ikke er offentlig". Hver husstand som bor i området blir medlem mot å betale en kontingent som fastsettes av medlemmene i årsmøtet.

Dugnad
Det vil bli holdt 3 deltakspliktige fellesdugnader pr år. Innkalling samt arbeidsplan skal sendes fra styret senest 2 uker før dugnadsdato. Det kan utføres dugnad på egenhånd i forkant av fastsatt dato dersom man ikke har anledning til å delta. Mindre dugnader skjer etter behov og innkalling kan skje på kort varsel. Ved mindre dugnader er man ikke deltagspliktig.

Forsikring:
Tryg Forsikring - polisenummer: 4901671

Vedlikeholdsplikt og mislighold:
Seksjonseier har en vedlikeholdsplikt av egen bolig. Slik vedlikeholdsplikt omfatter seksjonseiers plikt til å holde boligen, og andre rom samt annet areal som tilhører boligen i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, sikringsskap, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås. Andelseiers brudd på sine forpliktelser ovenfor borettslaget utgjør mislighold. Som mislighold regnes manglende betaling av felleskostnader, forsømt vedlikeholdsplikt, ulovlig bruk eller overlating av bruk og brudd på husordensregler. Styret kan, ved vesentlig mislighold, pålegge seksjonseier å selge sin seksjon.

Sameiets legalpanterett i en seksjon:
De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot seksjonseierne enn legalpanteretten.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligkjøperforsikring

Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra IF. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og/eller boligforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse stort kr. 1 000,- ved formidling av forsikring.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar i fem år i henhold til avhendingsloven.


Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Rødland Hilde
Marton Norway AS
Karl Johans gate 5
0154 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550