Granvegen 55, Grua

Antall soverom 3

Antall rom 3

Bruksareal 132 m ²

Prisantydning 2 490 000 kr

Primærrom 116 m ²

Eiendomstype Tomannsbolig

Grua - Lys og gjennomgående halvpart av tomannsbolig. Solrik tomt, parkeringsplass, garasje og hage.

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Granvegen 55 2742 Grua

Gnr. 67 Bnr. 366 i Lunner kommune.

Beliggenhet, adkomst

Marton Eiendomsmegling presenterer Granvegen 55. Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i et etablert boligfelt på Grua. Nærområdet består av tilsvarende boliger, herav eneboliger, tomannsboliger og leiligheter. Tomten er meget solrik fra morgen til kveld. Det er fin utsikt ut mot naturen fra hage og stue.

Området er svært barnevennlig og rolig boligområde med gangavstand til bla. Kiwi, post i butikk, barnehage og barneskole. Gangavstand til Grua togstasjon med gode togtider for pendlere til Oslo. Holdeplass for buss ligger også her.

Det tar ca 15 minutter å kjøre fra boligen til Gran sentrum, hvor du finner flere servicetilbud. Til Oslo er det omlag 43 km og til Gardemoen er det 33 km.

Fra boligen er det kort avstand til fine turstier ved Mylla og marka, både sommer og vinter. Er du glad i ski og alpin, er det ikke lange vegen til Varingskollen alpinanlegg.


Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Selveier, oppført i 1982

Bygninger og byggemåte

Halvpart av tomannsbolig oppført i 1982 med fundamentert med støpt plate på mark. Fuktsikring mellom yttervegg og terreng. Isolert bindingsverk, liggende kledning og vindtetting av svartpapp. Saltak med kaldtloft, taktro og pappshingel.

Det gjøres oppmerksom på følgende tilstandsgrader på bygningsdeler i boligen.
TG2: Drenering: Gis på bakgrunn av at det ikke er montert klemlist i overgangen mellom fuktsikringen mot murpussen. Dette fører til at vann vil trekke bak sikringen og inn i veggen på sikt.
TG2: Vinduer utsatt for sollys vil tettelistene til isolerglasst være spesielt utsatt og ha kortere levetid. Dette medfører videre at de " punktere" blir skitne på innsiden av glassene og isolerer dårligere.
TG2: Renner, nedløp og beslag: Takrenner og nedløp er fra byggeår.
TG2: Terrasse: Terrasse er under 1,0 m høyt og er mindre egnet vedrørende sikkerhet enn hva dagens krav tilsier.
TG2: Bad: Det er en uklar overgang mellom sluk og membran.
TG2: Vaskerom: Rommet er innredet som et bad, men opplyses til å ha vært et vaskerom tidligere. Rommet tilfredsstiller uansett ikke kravene som stilles til et våtroms dusjsone.
TG2: Innvendige overflater: Kjøkkengulvet må ta opp for å kartlegge årsaken til at det "klistrer" seg fast i underlaget.
TG2: Innvendige trapper: Trappen er ikke i henhold til dagens forskriftskrav, og eventuelle tiltak må ses i sammenheng med behov. (Kravet er i hovedsak for å trygge hverdagen til barn og eldre).
TG2: VVS: Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Se vedlagt tilstandsrapport fra Hammar Takst AS datert 29.08.19.

Fra selgers egenerklæringsskjema:
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja, om det blir 2/3 flertal for riving av garasjer blir de revet og bygget opp større og bedre en de er nå. Det vil bli ca 100kr ekstra pr mnd per pers som eier garasje.

Tilleggskommentar:
Badet ble oppgradert og et vaskerom kom til pluss et soverom ble tatt bort og det ble laget en stuekrok nede i stede for soverom, da de forrige eierne
akkurat hadde tatt over huset.

Se vedlagt egenerklæringsskjema i salgsoppgave.

Eiendomsmegler har ikke befart eiendommen. Befaring er gjennomført av lokal bygningskyndig/takstmann. Interessenter oppfordres til å befare eiendommen sammen med fagmann og ellers sette seg inn i opplysningene i salgsoppgaven før bud inngis.

Antall rom (evt. senger)

Antall rom: 3
Stue: 1
Kjøkken: 1
Bad: 1
Soverom: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 116 kvm, Bruksareal: 132 kvm, Bruttoareal: 151 kvm

Total bruttoareal: 151 kvm
Total bruksareal: 132 kvm
Total p-rom: 116 kvm (Stue, kjøkken, bad, vaskerom, 2 soverom, 1 walk in closet, vindfang og gang med trappeoppgang).
Total s-rom: 16 kvm (Garasje)

1.Etasje:
Bruttoareal: 68 kvm
Bruksareal: 58 kvm
P-rom: 58 kvm (Vindfang, trappegang, vaskerom, bad, soverom og omkledningsrom).

2.Etasje:
Bruttoareal: 65 kvm
Bruksareal: 58 kvm
P-rom: 58 kvm (Trappegang, stue, spisestue, kjøkken og soverom).

Garasje i rekke
Bruttoareal: 18 kvm
Bruksareal: 16 kvm
S-rom: 16 kvm (Garasje)

Møblering / utstyr

Selger tar med seg alt av hvitevarer bortsett fra oppvaskmaskin.

Standard

Velkommen inn Granvegen 55! Boligens underetasje inneholder vindfang, kjellerstue/soverom, trappeoppgang, vaskerom, bad, soverom og walk in closet. Selger har gjort om fra 3-roms til 2-roms. Dette kan enkelt endres tilbake til 3-roms ved å sette opp lettvegger.

Entreen gir et godt førsteinntrykk med romslig størrelse, laminat på gulv og lyse veggoverflater. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Gangen er innredet med et garderobeskap for ytterligere oppbevaring av tøy. Like ved gangen har selger innredet et walk in closet med oppheng og skuffer. I ganger har selger innredet med en sofa og tilhørende møbler som kan benyttes som en ekstra stue. Hyggelig peisovn som skaper en lun og behagelig atmosfære på høst- og vinterstid.

Baderommet er helfliset med lyse baderomsmøbler, herav badekar, toalett, servant med oppbevaring og speil med lys. Boligen har også et vaskerom i 1. etasje med fliser på gulv og panel på veggene. Vaskerommet er innredet med vaskemaskin og tørketrommel. I tillegg er det innredet med dusjkabinett, servant, toalett og speil. 

Hovedsoverom har en fin størrelse med lyse overflater og parkett på gulv. Rommet har en god størrelse og det enkelt å innredet med dobbeltseng, garderobe og tilhørende møbler. Tidligere soverom er gjort om til kjellerstue, rommet kan lett endre tilbake til opprinnelig soverom om ønskelig.

Boligens andre etasje inneholder stue, kjøkken og soverom.
 
Kjøkkenet har store vindusflater som slipper inn naturlig lys. Størrelsen på kjøkkenet er romslig med hvite fronter og mørk benkeplate. Det er god oppbevaringsplass i skuffer og skap. Frittstående hvitevarer, herav komfyr og kjøleskap. Det informeres om at selger tar med seg alt av hvitevarer bortsett fra oppvaskmaskin.

Stuen er innbydende med store vindusflater som gir en boligen en åpen atmosfære. I stuen er det plass til en romslig sofagruppe med tilhørende møbler, samt en hyggelig spisegruppe. Ved spisestuen er det en lun og fin peis som gir god varme på høst og vinter.

Soverom i andre etasje er innredet med lyse veggoverflater og parkett på gulv. Plass til seng, garderobe og annet ønskelige møblement.

Boligen har en hyggelig balkong med god plass til utemøbler, grill og beplantning. Fra balkongen er det fin utsikt over nærområdet. Fra stuen er det utgang til en romslig terrasse med trapp ned til et hageparti. Muligheter for å plassere ønskede utemøbler, div beplantning og hageutstyr.

Oppvarming

Boligen benytter fast brensel og elektrisitet til oppvarming. Det er gulvvarme på bad og vaskerom. Vedovn i stuekrok under etg og vedovn i stue 1 etg.

Parkering

Parkeringsplass i hage med plass til 2- 3 biler.
Garasje i rekke, hvor det er nest bortest i rekken.
Felles biloppstillingsplass for beboere i feltet og ellers parkering etter områdets bestemmelser.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 337 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Total areal: 337,4 kvm eiet tomt.
Hagen er beplantet med rips og solbærbusk i hagen som kan høstes av.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Adkomst til eiendommen via offentlig vei.

Reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse iht. detaljregulering for Gruakollen.

Se vedlagte reguleringsplaner i salgsoppgave. Konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Erklæring/Avtale
Pliktig medlemsskap i velforening. Naboeiendommen har rett til adkomst for nødvendig vedlikehold og reperasjon av boligen. Rett til biloppstillingsplass og bruksrett til fellesareal Gnr. 67 og Bnr. 266 som vil bli overskjøtet grendalaget. Lunner kommune og Televerket har rett til å ha liggende og fremtidige inspisere, vedlikeholde, fornye, samt anlegge ledninger og kummer for vann og avløp, samt elektrisitets - og telekabler over eiendommen.
Tinglyst: 02.09.1982

Nevnte heftelser følger eiendommen ved salg. Servitutter er innhentet og oppbevares hos megler og kan fremvises ved forespørsel.

Odel

Ingen odel på eiendommen.

Utleieforhold

Selveiet bolig kan fritt leies ut. Interessenter bes sette seg inn i sitt lokale skattekontors regler om skatt ved utleie.

Formuesverdi

Ligningsverdi per. 30.12.17: kr 530 999,-
Ligningsverdi sekundær per. 30.12.17: kr 1 911 595,-

Energimerking

Oppvarmingskarakter: Oransje F.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på nybygg/boliger datert: 30.04.1982. Den midlertidige brukstillatelsen er gitt på vilkår.
Eiendommen er registrert som tatt i bruk iht. vedlagt matrikkelrapport.

Prisantydning

2 490 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Eivind Hammer Hovland Takstdato : 19.08.2019 Teknisk (byggmassens) verdi : 2 450 000,- Teknisk verdi : 2 450 000,- Formuesverdi : 530 999,- Sekundær formuesverdi : 1 911 595,- Formuesverdi pr. : 31.12.2017

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 82614374

Kommunale avgifter

Kr. 11 239 pr. år Eiendomsskatt, feiing/tilsyn, forbruksgebyr vann og avløp, abonomentsgebyr vann og kloakk

I tillegg kommer årsgebyr for renovasjon fra HRA på 3420 kr.

Kommunale avgifter vil variere etter forbruk.

Kjøper står selv ansvarlig for faste løpende kostnader som bla. omfatter kostnader knyttet til eget strømforbruk og innboforsikring med mer.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Pliktig medlemsskap i Gruakollen Grendalag.
Selger betaler kr. 3 250 pr år. Dette inkluderer også garasjeavgift.

Det er totalt 262 garasjer i grendalaget, hvorav tre garasjer ikke har eier. Velforeningen har diskutert om garasjene skal tinglyses og heftes i den enkeltes bolig. Alle må da kjøpe en andel i garasjene(sameie). Styret opplyser om at dette ikke er endelig vedtatt. Det vil sannsynligvis bli et ekstraordinært årsmøte i løpet av høsten da det planlegges nye garasjer. Styret opplyser også om at det ikke er planer om økninger av grendelags- og garasjeavgiften i år.

Gruakollen grendelag melder seg inn i Huseiernes Landsforening.

Kjøper forplikter seg til å følge de til en hver tid gjeldende bestemmelser i velforeningen herunder også vedtekter.

Se opplysninger fra Gruakollen Grendalag i salgsoppgaven.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligkjøperforsikring

Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra If. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. Med Boligkjøperforsikring dekkes advokatutgifter og andre rettslige kostnader dersom det oppstår en tvist. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og boligforsikring.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar i fem år i henhold til avhendingsloven.

Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse pålydene kr. 1000,- for formidling av forsikring.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Tiltak på eiendommen utført av nåværende eier kan ha vært eller er søknadspliktige og vi ber derfor kjøper om å sette seg inn i salgsoppgaven herunder; dokumenter fra kommunen og/eller andre instanser, samt fysisk befare eiendommen med fagkyndig, før eventuelle bud inngis på eiendommen. Kjøper bærer videre risiko og ansvar for slike tiltak og kan bli pålagt å utbedre eller endre dersom en instans krever dette.

Ingen konsesjon på eiendommen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Kamilla Meyer
Marton Norway AS
Industrigata 60 B
0357 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550