Bøhmerhavna 3, Berger

Antall soverom 3

Antall rom 4

Bruksareal 86 m ²

Prisantydning 950 000 kr

Primærrom 60 m ²

Eiendomstype Fritidseiendom

Svelvik - Hytte med fjordutsikt og idyllisk beliggenhet. Bare 1 times kjøring fra Oslo og 25 min fra Drammen.

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Bøhmerhavna 3 3075 Berger

Matrikkel
Gnr. 4 Bnr. 1 Fnr. 67 i Svelvik kommune.

Beliggenhet, adkomst

Velkommen til Svelvik/ Høien!
Fritidsboligen har en tilbaketrukket og idyllisk beliggenhet på hytteområdet i Høien bare fem minutter unna med bil eller buss fra "Norges nordligste sørlandsby" Svelvik.
Kun en liten times kjøring fra Oslo gjør at beliggenheten er perfekt for både helgeturer, fridager og ferier om våren, sommeren eller høsten. 

Fra hytta er det bare noen minutter å spasere til to fine badeplasser og en populær fiskeplass. Det er masse muligheter for fine turer og hyggelige aktiviteter i nærheten. Holmsbu ligger tvers over fjorden, Sande og Vestfoldbyene er verdt en dagstur. På Fossekleiva kultursenter i nærområdet er det kafe og spennende utstillinger og arrangementer. Eller hva med å følge kyststien fra Svelvik til Sande? Hvis du har lyst å gå i skogen, ligger et stort skogsområde rett ved hytta.

Det er dagligvarebutikk bare 3-4 minutter unna, og i Svelvik kan du handle det meste du trenger. I tillegg til større matbutikker, er det apotek, frisør, maling- og byggvarehandel, vinmonopol mm og flere spisesteder.

5 minutter å gå til nærmeste busstopp hvor lokalbussen Svelvik/Sande tar deg til Drammen. Herfra er det gode muligheter med kollektivtransport videre inn til Oslo.

Type, eierform og byggeår

Fritidseiendom Selveier, oppført i 1963

Bygninger og byggemåte

Grunnmur av leire, jord og løsmasser. Grunnmur av betong og leca. Det er ikke drenert rundt hytta. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk og saltak. Trebjelkelag mellom etasjene.

Det foreligger tilstandsgrad 2 på alle bygningsdeler i boligen, forutenom bad, takrenner og nedløp. Ut i fra boligens standard og tilstandsgrader vil boligen ha behov for en generell rehabilitering/oppgradering fremover.

Anneks oppført på påler, yttervegger i bindingsverk med utvendig stående kledning. Dør, saltak tekket med shingel og tre på gulv.
Se vedlagt tilstandsrapport fra Bergodd Eiendom og Takst AS datert 07.08.19.

Hentet fra selgers egenerklæring:
Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere?
- Ja. Fukt i kjeller, spesielt vår.

 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja. Har bare sett en mus i kjelleren en gang.

 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja. Nytt sikringsskap 2018. Firma Skagerrak nett.

Selger har montert nytt dusjkabinett i august 2019.

Selger opplyser:
Når Cinderella - toalettet starter opp forbrenningen er det litt redusert strømkapasitet på komfyren slik at man ikke kan ha to plater på fullt samtidig.

Informasjon festeavtale
Festetid frem til 2037.
Festeavgift: kr 2 638,- per år.
Det må beregnes oppjustering av festeavgiften i fremtiden.
Det er ikke nevnt i festeavtalen om det er mulighet for å kjøpe/innløse tomten. Ny eier må kontakte grunneier for mer informasjon rundt dette.

Grunneier har forkjøpsrett ved salg av tomten. Grunneier må også samtykke til overdragelse av ny eier. Kjøper bærer selv risiko for at grunneier godkjenner og samtykker til overdragelse.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 86 kvm, Bruttoareal: 101 kvm

1. Etasje:
Bruttoareal: 45 kvm
Bruksareal: 40 kvm
P-rom: 40 kvm (Stue, kjøkken, bad og soverom)

Kjeller:
Bruttoareal: 35 kvm
Bruksareal: 26 kvm
S-rom: 26 kvm (Kjellerom/lagringsplass)

Anneks
Bruttoareal: 21 kvm
Bruksareal: 20 kvm
P-rom: 20 kvm (2 soverom)

Møblering / utstyr

Møbler og inventar, inkl hageutstyr medfølger boligen ved salg. Private bilder og sybord medfølger ikke.

Standard

Velkommen til Bøhmerhavna 3! En nydelig fritidseiendom ved sjøen med herlig  fjordutsikt og koselig hage. Boligen består av et hovedbygg innredet med stue, kjøkken, bad og et soverom. I tillegg til hovedbygget er det et anneks med to stk soverom.

Store deler av hytten er innredet med panel på gulv og vegger. Stuen er lys med store vindusflater som skaper en luftig atmosfære. Her kan du nyte utsikten over fjorden og Krok. Det er god plass til å innrede med en spisestue, samt sofa med tilhørende møbler. I stuen er det en sjarmerende ovn som skaper en lun og behagelig atmosfære året rundt.

Badet er innredet med vinylbelegg på gulv og panel på veggene. Lys innredning, herav servant, dusjkabinett, og cinderalla forbrenningstoalett. Nytt dusjkabinett i 2019.

Hovedbygget inneholder et soverom med panel på gulv og vegger. Soverommet er innredet med en dobbeltseng, kommode og tilhørende nattbord. Annekset har to pene soverom, malt i lyse farger og med dobbeltsenger i begge rommene.

Velkommen til visning!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og ildsted i stue.

Parkering

Parkering på gårdsplass.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 768 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 2638

Tomt og hage

Total areal: 768,4 kvm festet tomt.
Tomten er pent opparbeidet med gressplen, beplantninger, moreller, epler, plommer, bær og prydbusker. Gress i innkjørsel og gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Det er innlagt vann i hytten med utslipp i grunn. Det er kun lov med vann til hyttevegg. Eiendommen er tilknyttet offentlig sommervann fra april til oktober.
Eiendommen har ikke avløp. 
Adkomst til eiendommen via privat veg.

Reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert iht. fritidsbebyggelse, nåværende etter kommuneplan 2015-2027. Planen er datert 07.09.2015.
I følge Svelvik kommune er det ingen arealplaner under arbeid.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det foreligger følgende tinglyst heftelser ved eiendommen:
Festekontrakt- Vilkår
Dagboknr: 666-3
Vilkår i festeavtale, som blant annet bestemmelser om forlengelse og bebyggelse. Grunneier har forkjøpsrett, pant for forfalt festeavgift og forbud mot visse former for næringsvirksomhet.
Tinglyst: 27.02.1963

Nye vilkår
Dagboknr: 568-1
Leietid: 40 ÅR FRA 01.09.97
Festeavgift KR 1.750 pr. år
Med flere bestemmelser
Tinglyst: 02.02.1998

Det er tinglyste heftelser både av økonomisk og ikke- økonomisk betydning. Nevnte heftelser følger eiendommen ved salg. Kopi av servitutter kan innhentes hos megler eller lastes ned fra internett.

Odel

Det foreligger ikke odel på eiendommen.

Utleieforhold

Selveiet bolig kan fritt leies ut.
Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sitt lokale skattekontor sine regler om skatt ved utleie.

Formuesverdi

Sekundær per: 31.12.17: kr 77 169,-

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Prisantydning

950 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Ing Thomas Bergodd Takstdato : 07.08.2019 Sekundær formuesverdi : 77 169,- Formuesverdi pr. : 31.12.2017

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 5575295

Kommunale avgifter

Kr. 4 370 pr. år Hytterenovasjon og vann.

Vann er ikke innlagt, kun sommervann.
Pålegg: Tilknytningsforhold, er ikke vurdert.

Bygningsforsikring per mnd: kr 235,-

Kjøper står selv ansvarlig for faste løpende kostnader som bla. omfatter kostnader knyttet til eget strømforbruk og innboforsikring, avløp, bygningsforsikring, slamtømming og brannsyn med mer.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligkjøperforsikring

Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra If. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. Med Boligkjøperforsikring dekkes advokatutgifter og andre rettslige kostnader dersom det oppstår en tvist. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og boligforsikring.
Pris på boligkjøperpakke er kr 13 500,-.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar i fem år i henhold til avhendingsloven.

Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse pålydende kr 1 000,-for formidling av forsikring.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Megler har ikke befart boligen, men befaringen er gjennomført av en lokal bygningskyndig. Interessenter anbefales å ta med en fagkyndig på visning og ellers sette seg ordentlig inn i salgsoppgaven, gjerne i samråd med fagfolk.

Tiltak på eiendommen utført av nåværende eier kan ha vært eller er søknadspliktige og vi ber derfor kjøper om å sette seg inn i salgsoppgaven herunder; dokumenter fra kommunen og/eller andre instanser, samt fysisk befare eiendommen med fagkyndig, før eventuelle bud inngis på eiendommen. Kjøper bærer videre risiko og ansvar for slike tiltak og kan bli pålagt å utbedre eller endre dersom en instans krever dette.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Kamilla Meyer
Marton Norway AS
Industrigata 60 B
0357 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550