Søre Marikoven 72, Strusshamn

Antall soverom 3

Antall rom 4

Bruksareal 178 m ²

Prisantydning 5 600 000 kr

Primærrom 178 m ²

Eiendomstype Enebolig

Askøy - Flott enebolig med panoramautsikt og strandlinje! Pent opparbeidet hage, parkering og gode solforhold.

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Søre Marikoven 72 5302 Strusshamn

Gnr. 12 Bnr. 571 i Askøy kommune
Gnr. 12 Bnr. 600 Askøy kommune
Gnr. 12 Bnr. 1200 i Askøy kommune

Beliggenhet, adkomst

Eiendommen har en sjelden panoramautsikt, sjønært og maritimt med flott sjøutsikt mot Sotrabroen, sørover mot Bjorøy og innseilingen til Bergen by i øst. Solrikt og barnevennlig beliggenhet med ca 5 min til Strusshamn hvor det er barnehager, skole og senter. Ca 20 minutter kjøring til Bergen.

Det er ca. 10 minutter å kjøre til Kleppestø kommunesenter, hvor du finner alle offentlige tjenestetilbud, samt Kleppestø senter med et godt utvalg butikker og servicetilbud.

Fra Kleppestø går det hurtigbåt til Fisketorget/Strandkaien og turen tar ca 12 minutter. Like ved er det bussterminal med avganger til sentrum og nærområdet.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1972

Bygninger og byggemåte

Enebolig er oppført med grunnmur i betong og lekablokker på antatt faste masser og fjell. Yttervegger av isolert bindingsverk, kledd med liggende dobbelfalset trekledning. Saltak i sperreog takstol konstruksjon tekket med betong takstein.

Se vedlagt tilstandsrapport fra Takst Team Vestland AS datert 10.01.2020.

Det gjøres oppmerksom på følgende tilstandsgrader på bygningsdeler i boligen.
TG2: Drenering: Gis på bakgrunn av alder og svekkelser over tid.
TG2: Terrasse: Gis på bakgrunn av noe værslitasje og på oveflater.
TG2: Trapp: Gis på bakgrunn av tretrapp uten håndrekke.
TG2: Bad 2 etg: Gis på bakrgunn av svakt fall i dusj, samt alder.
TG2: Varmtvannsbereder: Gis på bakgrunn av alder.
TG2: Ledningsnett: Gis på bakgrunn av at enkelte koblinger i kobberrør eirer.

Fra selgers egenerklæringsskjema:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, Olsen Mur og Flis. Gammelt bad og soverom ble gjort om til ett bad i 2002. Byggearbeid utført av Tellevik Bygg.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, ifbm ombygging av nytt bad.
- Er arbeidet byggemeldt?
Ja, det er meldt inn fasadeendring i fbm ombygging av nytt bad til Askøy kommune.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere?
Ja, fuktmerker i tapet v/gulv på soverom i kjeller pga for lite lufting. Dette er nå utbedret.

- Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, lekkasje i tak på tilbygg. Utbedret.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, Berge Energi. Installering av varmepumpe og kontroll (sept. -17).

- Kjenner du til om det utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
Ja, O. Solberg Thomsen. Juni -19.

- Er det foretatt radonmåling?
Ja, ikke påvist radon.
- Når?
2015.
- Verdi?
27.

- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, tilbygg stue/kjøkken 2006/07
- Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja, meldt til Askøy kommune i 2006.

Tilleggskommentar:
Pkt. 18: Radonmåling foretatt i 5 rom. Årsmiddelverdi er fra 15-27.

Eiendomsmegler har ikke befart eiendommen. Befaring er gjennomført av lokal bygningskyndig/takstmann. Interessenter oppfordres til å befare eiendommen sammen med fagmann og ellers sette seg inn i opplysningene i salgsoppgaven før bud inngis.

Se vedlagt egnerklæringsskjema i salgsoppgave.
 

Antall rom (evt. senger)

Total antall rom: 4
Stue: 1
Soverom: 3
Bad: 1
Toalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 178 kvm, Bruksareal: 178 kvm, Bruttoareal: 198 kvm

Total bruttoareal: 198 kvm
Total bruksareal: 178 kvm
Total p-rom: 178 kvm (Kjøkken, hall m/trapp, stue, omkledningsrom, wc, gang med trapp, bad, 3 soverom, vaskerom)

1. etasje:
Bruttoareal: 110 kvm
Bruksareal: 99 kvm
P-rom: 99 kvm (Kjøkken, hall m/trapp, stue, omkledningsrom, wc)

2. etasje:
Bruttoareal: 48 kvm
Bruksareal: 43 kvm
P-rom: 43 kvm (Gang med trapp, to soverom, bad)

Underetasje:
Bruttoareal: 40 kvm
Bruksareal: 36 kvm
P-rom: 36 kvm (Gang, soverom, vaskerom)

Uthus
Total bruttorareal: 18 kvm
Total bruksareal: 16 kvm
Total s-rom: 16 kvm

Møblering / utstyr

Frittstående hvitevarer følger ikke ved salg, med mindre annet avtales.

Standard

Moderne enebolig over tre etasjer med praktfull utsikt. Enebolig og uthus er plassert på to tomter, samt medfølger det en ubebygd tomt på 479,4 kvm. Totalt består eiendommen av tre tomter like ved hverandre.

Velkommen inn! Entreen er innbydende med lyse overflater og pent gulv. Her er det gode muligheter til å henge fra seg yttertøy og sette i fra seg sko.

Romslig kjøkken med innredning fra Ikea med lakkerte profilerte fronter med stålhåndtak og benkeplate i laminat. Det er keramiske fliser mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet er velutstyrt med integrerte hvitevarer som induksjon platetopp, steikeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og stort hjørnekjøleskap. Stålventilator over platetopp. Kjøkkenet er innredet med et stort spisebord hvor ethvert måltid kan nytes sammen med familie og venner.

Stuen er tiltalende med store vindusflater og praktfull utsikt. Fra sofakroken kan du nyte den fantastisk sjøutsikten mot Sotrabroen og innseilingen til Bergen. Stuen har lyse malte flater, laminat på gulv og moderne spotter i tak. Stuen er lett å innredet med ønsket møblement, herav en romslig sofa med tilhørende møbler, samt en hyggelig spisegruppe. Hyggelig vedovn som skaper en lun og lun atmosfære på høst- og vinterstid. Flott skifer over vedovnen som skaper en kontrast til det ellers lyse.

Boligen inneholder tre flotte soverom med lyse veggoverflater. Alle soverommen har plass til dobbeltseng, garderobe og tilhørende nattbord. Soverom i underetasjen tilfredstiller ikke kravet til lyssinnslipp i fht. bruk som soverom. Dette rommet omtales som et oppholdsrom.

Pent bad med keramiske fliser på gulv og vegger, samt varme i gulv. Baderommet er romslig med lyse baderomsmøbler, herav heldekkende servant, underskap med profilerte fronter, speil med sideskap og lysarmatur, gulvmontert toalett og dusjnisje med sluk og glassbyggerstein. Elllers et deilig massasjebad for litt luksus i hverdagen. Boligen inneholder også et separat toalett med tapet fra 2019 på vegger og vinylbelegg fra 2019. Lys servant og tilhørende toalett fra 2019.

Praktisk med eget vaskerom belagt med keramiske fliser. Her er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Skapinnredning med servant nedfelt i heltre benkeplate.

Fra stuen er det utgang til en stor terrasse med svært gode sol- og utsiktsforhold. Terrassen er lagt med platting, samt er deler av hagen grøntareal. På terrassen kan du innrede med flere sittegrupper, grill og diverse beplantning. Boligen har også en hyggelig balkong med plass til utemøbler.

Oppvarming

Boligen har 2 varmekilder: Vedovn i stue og elektrisk. Luft til luft varmepumpe fra 2018 og gulvvarme i gang og soverom i underetg og bad.

Parkering

Biloppstillingsplass på eiendommen.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 1 707 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Eiendommen har 3 forskjellige gårds og bruksnr. og utgjør til sammen 1 707 kvm eiet tomt.
Gnr. 12 Bnr. 600: 696,3 kvm
Gnr. 12 Bnr. 1200: 479,4 kvm
Gnr. 12 Bnr. 571: 531,3 kvm. Kommunen opplyser om at det er skylddeling på Bnr. 571, det vil si at eiendommen ikke oppmålt. For å finne riktig areal og grenser for eiendommer som ikke er oppmålt, må en ta utgangspunkt i skylddelingsbeskrivelsen og arealhistorikken (fradelinger, sammenføyninger, grensejusteringer og lignende.), samt grensemerkene i terrenget. Opplysninger om arealhistorikk og kopi av skylddelingsbeskrivelse fåes hos Kartverket, Tinglysingen. 

Enebolig med uthus er i dag bygget på to av tomtene (Gnr. 12 bnr. 571 og 600).
Eiendomsgrensene mellom bolig og to tomter er uklare, hvorav deler av bygningene ligger innenfor begge tomtene. Kjøper anbefales å gjennomføre en grensejustering samt en eventuell ny oppmåling. Kjøper bærer videre ansvar og risiko for slike tiltak.

Tomtene er pent opparbeidet med gruslagt parkering og vei til bolig, støttemurer, gressplen, terrasser med pergola og beplantning.

Egenerklæring om konsesjonsfrihet på Gnr. 12 Bnr 1200
Erverv av tomt krever egenerklæring om konsesjonsfrihet. Kjøper må tegne grønt skjema for konsesjonsfrihet. Kjøper bærer risiko og ansvar for at  konsesjon blir gitt av kommunen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann.
Eiendommen har egen septiktank.
Adkomst til eiendommen via privat veg.
 
Ny fylkesveg
Det opplyses om at kommunen arbeider med ny og bedre fylkesveg fra Skiftesvik til Marikoven. Arbeidet er påbegynt og ny vei er planlagt ferdig våren 2021. Se vedlegg i salgsoppgave.
 
Påkobling kommunalt avløpsnett
Askøy kommune har sendt ut varsel om påkobling til kommunalt avløpsnett. Prosjekt med nytt renseanlegg skal stå ferdig innen utgangen av 2027. Kjøper må i fremtiden påregne kostnader i forbindelse med dette.

Reguleringsbestemmelser

Gnr. 12 Bnr. 571 er regulert til boligbebyggelse iht. Kommuneplan fra Askøy kommune. Eiendommen ligger innenfor 30 meter til sjø og det må derfor søkes om dispensasjon til å bygge hos kommunen. Kjøper bærer videre ansvar og risiko for bygging og tillatelser fra kommunen samt tilkobling til offentlig vann/avløp.

Gnr 12 Bnr. 600 er regulert til boligbebyggelse. Det må søkes til kommunen om hva som er lov til å bygge på eiendommen. Deler av eiendommen ligger innenfor 30 meter til sjø og det må derfor søkes om dispensasjon til å bygge hos kommunen. Kjøper bærer videre ansvar og risiko for bygging og tillatelser fra kommunen samt tilkobling til offentlig vann/avløp.

Gnr. 12 Bnr. 1200 er regulert til boligbebyggelse. Det må søkes til kommunen om hva som er lov til å bygge på eiendommen. Deler av eiendommen ligger innenfor 30 meter til sjø og det må derfor søkes om dispensasjon til å bygge hos kommunen. Kjøper bærer videre ansvar og risiko for bygging og tillatelser fra kommunen samt tilkobling til offentlig vann/avløp.

For mer informasjon om utnyttelsesgrad se vedlagt kommuneplan for Askøy kommune.
Konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser i eiendom Gnr. 12 Bnr. 571
Rettighet på annen eiendom Gnr. 12 Bnr. 231
Bestemmelse om veg
Dagboknr: 1705
Formål: Parsellen har rett til veg over hovedbruket etter tilvisning. Gjerdeplikten kviler på parsellen. Parsellen har rett til vann på hovedbruket om en ikke finner brukendes drikkevatn på parsellen.
Tinglyst: 29.11.2015

Heftelser i eiendom Gnr. 12 Bnr. 600
Bestemmelse om veg
Dagboknr: 12113-1
Bruksrett for bnr. 600 og 1200 til opparbeidet garasjeplass. Felles vedlikeholdsplikt av veien. Gnr. 12 Bnr. 231 har knyttet seg til den private vannledningen (bruksrett) for Gnr. 12 Bnr. 1600 og 1200. Dersom dette fører til problem for Gnr. 12 Bnr. 600 og 1200 skal Gnr. 12 Bnr. 231 nødvendig utbedring.
Tinglyst: 02.11.1995

Bestemmelse om vannrett
Dagboknr: 12113-2
Rett til tilknytning på vannledning og rett å lage ledning frem til egen eiendom - bnr. 231.
Tinglyst: 02.11.1995

Rettighet på andre eiendommer

Bestemmelse om vannrett
Dagboknr: 20890-1
Formål: Parsellen har rett til å nytte den gamle vegen frem til Ds.kaien og rett til vant på hovedbruket etter tilvisning om det ikke kan finnes på parsellen. Gjerdeplikten kviler på parsellen. Parsellen er omlag 600 kvm.
Tinglyst: 09.04.1957

Heftelser i eiendom Gnr. 12 Bnr. 1200
Bestemmelse om veg
Dagboknr: 10846-2
Formål: Bruksrett til vei som fører over bnr. 67 ned til eiendommen mot felles vedlikehold sammen med de øvrige bruksberetigede.
Tinglyst: 29.11.1978

Bestemmelse om veg
Dagboknr: 12113-1
Bruksrett for bnr. 600 og 1200 til opparbeidet garasjeplass. Felles vedlikeholdsplikt av veien. Gnr. 12 Bnr. 231 har knyttet seg til den private vannledningen (bruksrett) for Gnr. 12 Bnr. 1600 og 1200. Dersom dette fører til problem for Gnr. 12 Bnr. 600 og 1200 skal Gnr. 12 Bnr. 231 nødvendig utbedring.
Tinglyst: 02.11.1995

Bestemmelse om vannrett
Dagboknr: 12113-2
Rett til tilknytning på vannledning og rett å lage ledning frem til egen eiendom - bnr. 231.
Tinglyst: 02.11.1995

Eiendommene har følgende rettighet på annen eiendom:
Bestemmelse om veg
Dagboknr: 10846-2
Vei rett over gnr. 12 bnr. 67.
Tinglyst: 29.11.1978

Nevnte heftelser følger eiendommen ved salg. Servitutter er innhentet og oppbevares hos megler og kan fremvises ved forespørsel.

Odel

Det er ingen odel på eiendommen.

Utleieforhold

Selveiet bolig kan fritt leies ut. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i skatteregler ved utleie hos sitt lokale skattekontor.

Formuesverdi

Primærbolig per 31.12.17: kr 857 685,-
Sekundærbolig 31.12.17: 3 087 664,-

Energimerking

Energikarakter: Oransje D.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse gitt på vilkår for Gnr. 12 Bnr. 571 og 600 utstedt av Askøy kommune 24.05.1971. Den midlertidige brukstillatelse er følger vedlagt i salgsoppgave. Eiendommen er registrert som tatt i bruk iht. vedlagt matrikkelrapport.
Det er kjøpers ansvar og risiko for at dersom en skal forsøke å oppdrive en ferdigattest.

Det foreligger en igangsettelsestillatelse på tilbygg/uthus datert 23.10.06.

Prisantydning

5 600 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Takst Team Vestland Takstdato : 10.01.2020 Formuesverdi : 857 685,- Sekundær formuesverdi : 3 087 664,- Formuesverdi pr. : 31.12.2017

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Kommunale avgifter

Kr. 11 455,12 pr. år Vann, tilsynsgebyr avløp, renovasjon, feiing og slamtømming

Kjøper står selv ansvarlig for faste løpende kostnader som bla. omfatter kostnader knyttet til eget strømforbruk, innboforsikring og bygningsforsikring med mer.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Pliktig medlemsskap i Fellesveien Søre Marikoven. Dette gjelder vedlikehold av veien i felleskap.
Årsavgift: kr 1 500,-

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligkjøperforsikring

Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra If. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. Med Boligkjøperforsikring dekkes advokatutgifter og andre rettslige kostnader dersom det oppstår en tvist. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og boligforsikring.
Pris på boligkjøperpakke er kr 13 500,-

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar i fem år i henhold til avhendingsloven.

Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse pålydende kr. 1000,- for formidling av forsikring.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Tiltak på eiendommen utført av nåværende eier kan ha vært eller er søknadspliktige og vi ber derfor kjøper om å sette seg inn i salgsoppgaven herunder; dokumenter fra kommunen og/eller andre instanser, samt fysisk befare eiendommen med fagkyndig, før eventuelle bud inngis på eiendommen. Kjøper bærer videre risiko og ansvar for slike tiltak og kan bli pålagt å utbedre eller endre dersom en instans krever dette.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Kamilla Meyer
Marton Norway AS
Karl Johans gate 5
0154 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550