Solheimslien 28, Bergen

Antall soverom 2

Bruksareal 63 m ²

Prisantydning 2 050 000 kr

Etasje 1

Primærrom 53 m ²

Eiendomstype Leilighet

Flott tre-roms med hyggelig vinterhage. Ingen forkjøpsrett, felles takterrasse med nydelig utsikt over sentrum.

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Solheimslien 28 5056 Bergen 1. etasje
Matrikkel: 1201-158-760-0-0
948115700/287

Beliggenhet, adkomst

Velkommen til Solheimslien 28! Leiligheten har en fin beliggenhet på toppen, like ved foten av Løvstakken. Her har du både kort avstand til byen og naturen. Flotte turmuligheter "like utenfor døren", samt både Ulriken og resten av byfjellene innen rekkevidde.

Fra felles takterrasse er det nydelig utsikt over innseilingen til Bergen, Fløyen, Ulriken, Landås og sentrum.

Skal du studere i byen kan du rusle til både Høgskolen og BI på ca. 15 minutter. Videre til UiB bruker du ca. 20-25. Evt. kan man ta sykkelen fatt eller bussen over Puddefjordsbroen. 10 min gange til Danmarksplass med buss like gjennom Fløyfjellstunnelen til NHH. 6 minutters gange til Michael Krohns gate med direktebuss til Haukeland Universitetssjukehus.

Bussholdeplass like ved, som bringer deg direkte til sentrum på ca 6 min. Ved Puddefjordsbroen går flere busser forbi som kjører til de forskjellige bydelene. En kort spasertur unna finner man nærbutikker. Danmarksplass og Solheimsviken like nedenfor har hatt stor utvikling de senere år. Her finner du flere store arbeidsplasser, caféer, restauranter og servicetilbud som frisør, fysioterapaut, tannlegesenter m.m.

I nabolaget har man en fin balanse av både unge, eldre og familier. Lekeplasser finner man i området, samt mange kjekke naturstier som passer bra for rolige spaserturer.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1966

Bygninger og byggemåte

Boligbygg oppført i 1966 fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur og fundamentering av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betongkonstruksjoner. Yttervegg konstruksjon i mur/betong, utlektet, isolert og kledd med fasadeplater. Flatt tak tekket med banebelegg.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

Total bruttoareal: 70 kvm
Total bruksareal: 65 kvm
Total p-rom: 53 kvm (Entré, stue, kjøkken, bad og 2 soverom)
Total s-rom: 10 kvm ( 2 stk bod i underetasje)

Standard

Velkommen inn! Inngangspartiet gir et godt førsteinntrykk med lyse flater og pent gulv. I gangen er det plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.

I leiligheten er det en åpen stue og kjøkkenløsning med plass til både spisestue og sofaløsning. Leiligheten har store vindusflater som gir mye lysinnslipp og sørger for en luftig atmosfære. Lyst kjøkken med romslig benkeplate og god plass i skap og skuffer. Velutstyrt kjøkken med integrert komfyr med platetopp, samt frittstående oppvasmaskin og kjøleskap.

Stuen har en fin størrelse og oppleves som luftig. Her kan du få plass til en sofa, bord og annet ønskelig møblement. Fra stuen er det utgang til en romslig vinterhage med god plass til utemøbler, beplantning og diverse inventar. Selger opplyser om at i løpet av september så er den nye takterrassen ferdigstilt og alle beboere står fritt til å benytte seg av denne. Det går heis direkte opp til takterrassen.

Moderne baderom med varmekabler i gulv. Badet er helfliset med lys baderomsinnredning, herav vegghengt toalett, servant med oppbevaring og dusjvegger i glass. Opplegg for vaskemaskin.

Leiligheten inneholder to flotte soverom med med lyse overflater og laminat på gulv. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng, garderobe og tilhørende nattbord. Soverom nr. 2 passer perfekt som gjesterom, barnerom eller kontor.

Oppvarming

Boligen elektrisk oppvarming, herav fjernvarme med radiator i stue og gulvvarme på bad.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinner.

Parkering

Parkering etter områdets bestemmelser. Muligheter for å leie parkering av styret, tildeles etter ansiennitet.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 8 806 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 147848, Uoppsigelig festeavtale.

Fellesareal og hage

Total areal: 8 806,6 kvm felles festet tomt.
Tomten er opparbeidet med asfalterte veier, murer og beplantning. Det er hellelagte uteplasser med sittegrupper og lekeapparat.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Adkomst til eiendommen via offentlig og privat veg.

Reguleringsbestemmelser

Reguleringsplaner på eiendommen:

- Eiendommen er regulert til bolig iht. reguleringsplan: Årstad, Løvstakkens nordskråning, endret reguleringsplan planid: 10980100.
- Eiendommen er regulert til annet friområde og turvei iht. reguleringsplan Laksevåg/Årstad/Fyllingsdalen gnr. 16 mfl. turvei Riplegården planid: 17120000.

Reguleringsplan med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. Konferer megler ved spørsmål.

Utleieforhold

I henhold til borettslagsloven kan ikke andelseier uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. En andelseier som selv bor i boligen, kan overlate deler av boligen til andre. Med godkjenning fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opp til tre år dersom andelseieren selv eller en person som nevnt i brl. § 5-6 første ledd nr. 3, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn for det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Formuesverdi

Formuesverdig primærbolig: kr 611 574,-

Ferdigattest

Det foreligger to stk ferdigattester på eiendommen:
- 7 etasjes blokk utstedt av Bergen kommune datert 07.06.1967.
- Fasadeendring utstedt av Bergen kommune datert 06.01.1995.

Diverse opplysninger

Borettslag: SOLHEIMSLIEN BORETTSLAG, Orgnr.: 948115700 Andelsnr.: 287 Andel fellesgjeld: 866957, Total gjeld: 293997660
- Boligselskapet er ikke tilknyttet sikringsordning.
- Styregodkjenning skal alltid sendes til styret. Kjøper bærer selv risiko for å bli godkjent av styret. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.
- IN-ordning: Nei.
- Forkjøpsrett: Nei.
- Husdyrhold: Søkes til styret.
- Heis: Ja.

- På ekstraordinær generalforsamling i 2017 ble det vedtatt at laget skal rehabilitere bl.a fasader, vinduer og dører, det skal i tillegg etableres nye andeler. Rehabiliteringen finansieres ved låneopptak og dette vil påvirke fellesgjeld og nivået på felleskostnadene, styret vil vurdere eventuelle økninger i felleskostnadene. Selger informerer om at fellesgjelden har økt per 14.06.19. Det informeres også om at felleskostnadene vil øke litt i løpet av to år. For mer informasjon kan styret kontaktes.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Spesifikasjon av lån
Lånenummer: 95217448884, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 14.06.2019: 2,2%
Antall terminer til innfrielse: 36
Saldo per 14.06.09: kr 272 439 070
Andel av saldo: kr 803 382
Siste terimin: 31.12.2036.

Lånenummer: 95217448876, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 14.06.19: 2,2%
Antall terminer til innfrielse: 36
Saldo per 14.06.19: kr 21 558 589
Andel av saldo: kr 63 573
Siste termin: 30.12.2036.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Prisantydning

2 050 000,- / Felleskostnader: 6 623,- pr. mnd Kommunale avgifter, eiendomsskatt, festeavgift, vedlikehold, felles strøm og varme, rehabilitering, forretningsførsel, forsikring, renhold, sentralvarme, varmtvann og lading el-bil.

Kjøper står ansvarlig for faste løpende kostnader som bla. omfatter kostnader knyttet til eget strømforbruk og innboforsikring m.m.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Frode Dankertsen Takstdato : 23.07.2019 Formuesverdi : 685 724,- Sekundær formuesverdi : 2 468 606,- Formuesverdi pr. : 31.12.2017

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP000826752

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligkjøperforsikring

Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra If. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. Med Boligkjøperforsikring dekkes advokatutgifter og andre rettslige kostnader dersom det oppstår en tvist. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og boligforsikring.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar i fem år i henhold til avhendingsloven.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse pålydene kr. 1000,- for formidling av forsikring.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Helene Marie Ellefsen
Marton Norway AS
Industrigata 60 B
0357 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550