Nedre Storheia 36B, Hauglandshella

Bruksareal 82 m ²

Prisantydning 2 200 000 kr

Primærrom 70 m ²

Eiendomstype Tomannsbolig

Askøy - Romslig tre-roms med sørvendt beliggenhet med sol fra morgen til kveld.

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Nedre Storheia 36B 5310 Hauglandshella

Gnr. 17 Bnr. 486 Snr. 2 i Askøy kommune.

Beliggenhet, adkomst

Velkommen til Nedre Storheia 36 B på Tveit. Boligen har en sørvendt beliggenhet med sol fra dag til kveld midtsommers. Ettersom denne boligen ligger i sokkeletasjen har man direkte utgang til både terrasse og gressplen fra stue.

Fra eiendommen bruker man kun ett par minutter til Tveit barneskole. Kort vei også til 2 barnehager og idrettsplass på Tveit. For øvrig er det gangavstang til ungdomsskole, butikk og bussholdeplass. Frisør og malingsbutikk på Ravnanger senter like ved.

Ca. 20-25 min kjøretid til Bergen sentrum. Ca. 10 min til Kleppestø senter ogAskøy senter. På Kleppestø senter finner man det meste som blant annet butikker, restauranter, cafeer, apotek, vinmonopol m.m.

For de turglade kan Askøy tilby en rekke tur- og fritidsmuligheter for hele familien. Kolbeinsvarden i sør er øyens høyeste punkt, hele 231 moh. Fra toppen kan man nyte panoramautsikt mot bla. Sotra, Bergen Sentrum og Knarvik. Nærmest til denne boligen er Tveitaskogen og like i nærheten har man Dronningen som ligger på en høyde som man kommer til om man følger grusvei inn Lien. For de som liker å trene innendørs kan Kleppestø tilby Stamina treningssenter og Spek og Blid. Friluftsområdet Kollevåg ligger også like i nærheten med noen av Norges beste badestrender med hvit skjellsand og grønne gressplener i ca 25 minutter gangavstand fra boligen.

Fra Kleppestø i sør er det kun 10-15 min. kjøring til Bergen sentrum, i tillegg til hyppige båtavganger fra Kleppestø kai, med en reisetid på kun 10 minutter til Nøstet i Bergen. Det er også gode bussforbindelser fra Kleppestø.

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Eierseksjon, oppført i 2005

Bygninger og byggemåte

Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskille av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner (isolert bindingsverk), utvendig er veggene vindtette, lektet og kledd med stående trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og betongtakstein.

Det gjøres oppmerksom på tilstandsgrad 2 på balkong/terrasse pga skader/slitasje på rekkverket.

Eiendomsmegler har ikke befart eiendommen. Befaring er gjennomført av lokal bygningskyndig/takstmann. Interessenter oppfordres til å befare eiendommen sammen med fagmann og ellers sette seg inn i opplysningene i salgsoppgaven før bud inngis.

Fra selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, Andersen & Sønn. Rør opplegg under vask på badet og kjøkkenet er skiftet ut for å tilfredstille krav.

- Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?
Ja, tett sluk på badet førte til en del overvann. Takstmann gjort oppmerksom på dette og ekstra fuktmålinger ble utført. Alt er tørt.

- Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, sprekk i yttermyr, beskrevet i eierskifterapport. Sprekk i fliser ved inngangsparti. Fall på bad tilfredstiller ikke krav, beskrevet i eierskifterapport.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, tømrer med fagbrev. Nytt gjerde på terrasse i august 2019.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (feks. oljetank, sentralfyr, ventilajson)?
Nei, ny strømmåler installert.

- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, dette var opprinnelig en enebolig som er seksjonert i 2 deler.
- Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja, seksjonert med eget seksjonsnummer.

- Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja, vedlikehold 40/60 med nabo over. Det samme gjelder husforsikring siden det er vanskelig å forsikre denne på egenhånd.


Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 91 kvm

Total bruttoareal: 91 kvm
Total bruksareal: 82 kvm
Total p-rom: 70 kvm (Entré/gang, bad/vaskerom, to soverom, stue og kjøkken)

Møblering / utstyr

Frittstående hvitevarer følger ikke ved salg, med mindre annet avtales.

Standard

Romslig del av tomannsbolig med en landlig beliggenhet i et rolig og barnevennlig område på Askøy. Boligen har direkte utgang til terrasse og hage med gode solforhold midtsommers.

Boligen fremstår som lys og luftig med god planløsning. Entreen har lyse malte vegger og fliser på gulv. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Det er varmekabler i gulv i entré.

Fra gangen er det direkte adgang til soverom nr. 2 som har lysmalte vegger og laminat på gulv med varmekabler. Hovedsoveromet er romslig med plass til dobbeltseng, garderobeskap og annet ønskelig møblement. Soverommet har ellers store vindusflater, lysmalte vegger og laminat på gulv.

Lys og innbydende stue med åpen kjøkkenløsning, laminat gulv med varmekabler og utgang til sørøstvendt terrasse på ca. 30m². De store vinduene skaper en luftig atmosfære og gir godt lysinnslipp.

Kjøkkeninnredning med slette hvite fronter og laminatgulv. Kjøkkenet inneholder ellers laminat benkeplate, stål vaskekum, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin.

Helfliset og pent baderom med varmekabler i gulv, og toalett og dusjkabinett fra 2014, opplegg for vaskemaskin og servant med møblement/speil og belysning. Mekanisk ventilasjonsanlegg med avtrekk fra bad og kjøkken.

Oppvarming

Varmekabler i entre/gang, bad, stue/kjøkken og på det minste soverommet. Ellers elektrisk oppvarming.

Parkering

Biloppstillingsplass med plass til to biler, i tillegg til gjesteparkering på fellesområde.
Ellers parkering i gaten etter gjeldende bestemmelser for området.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Total tomteareal: 490,8 kvm felles eiet tomt.
Tomten er opparbeidet med terrassedekke, murer/bed og grøntarealer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Adkomst til eiendommen via offentlig veg.

Reguleringsbestemmelser

Reguleringsplan
Plannr: 86384
Plannavn: Plan 86-00 - gnr 16, bnr 243 m.fl Storheia, Kollevåg. Bebyggelsesplan for fel b1,b2,b3, b4 og b9 - Tveit.
Formål: Boliger.
Vedtatt: 28.02.1992 /21.08.1992.

Kommuneplan
Formål: Boligbebyggelse nåværende.
Igangsatt rullering av kommuneplan.
Kommuneplanen reguleres hvert 4 år. Når det foreligger en reguleringsplan på eiendommen så er det denne som er gjeldene. En kommuneplan vil kun gjelde for uregulerte eiendommer/tomter. Kommunen opplyser om at denne planen ikke vil berøre eiendommen.

Konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Nevnte heftelser følger eiendommen ved salg.
Vilkår i kjøpekontrakt
Dagboknr: 2231
Bestemmelse om vann/kloakkledning, veg, gjerde.
Kjøper har gjerdeplikt mot selger eller annens eiendom og mot fellesarealer. For eventuelle gjerder mot nabo gjelder gjerdelovens bestemmelser, og i tillegg eventuelle reguleringsbestemmelser.
Tinglyst: 13.02.2004.

Bestemmelse iflg. skjøte
Dagboknr: 2080
Pliktig medlemsskap i velforening for drift og vedlikehold av fellesareal, samt felles teknisk anlegg som vei, vann og kloakk.
Tinglyst: 15.02.2005.

Seksjonering
Dagboknr: 63934
Formål: Bolig.
Sameiebrøk: 2/5

Nevnte heftelser følger eiendommen ved salg. Servitutter er innhentet og oppbevares hos megler og kan fremvises ved forespørsel.

Odel

Ingen odel på eiendommen.

Utleieforhold

Selveiet bolig kan fritt leies ut. Interessenter bes sette seg inn i sitt lokale skattekontors regler om skatt ved utleie.

Formuesverdi

Primærbolig: kr 641 927
Sekundærbolig: kr 2 310 938

Energimerking

Energikarakter: Rød D.

Ferdigattest

Det foreligger to stk ferdigattester på eiendommen.
- Enebolig utstedt av Askøy kommune datert 13.10.2009.
- Innredning av leilighet i kjeller og altan utstedt av Askøy kommune datert 29.04.16.

Se vedlagt ferdigattest i salgsoppgave.

Prisantydning

2 200 000,-

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Takstmann Mats Hansen Takstdato : 07.08.2019 Markedsverdi : 2 200 000,- Formuesverdi : 641 927,- Sekundær formuesverdi : 2 310 938,- Formuesverdi pr. : 31.12.2017

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Kommunale avgifter

Kr. 12 005 pr. år Vann, avløp, tilsynsgebyr avløp, renovasjon

Vann og avløp faktureres fra kommunen: Kr 9 505,- per år.
Renovasjon fra BIR: kr 2 500,- per år.

Kjøper står selv ansvarlig for faste løpende kostnader som bla. omfatter kostnader knyttet til eget strømforbruk og innboforsikring med mer.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Pliktig medlemsskap i Nedre Storheia velforening.
Selger betaler kr 1000 pr år.

Se vedlagte vedtekter i salgsoppgave.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligkjøperforsikring

Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra If. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. Med Boligkjøperforsikring dekkes advokatutgifter og andre rettslige kostnader dersom det oppstår en tvist. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og boligforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse pålydene kr. 1000,- for formidling av forsikring.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar i fem år i henhold til avhendingsloven.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Tiltak på eiendommen utført av nåværende eier kan ha vært eller er søknadspliktige og vi ber derfor kjøper om å sette seg inn i salgsoppgaven herunder; dokumenter fra kommunen og/eller andre instanser, samt fysisk befare eiendommen med fagkyndig, før eventuelle bud inngis på eiendommen. Kjøper bærer videre risiko og ansvar for slike tiltak og kan bli pålagt å utbedre eller endre dersom en instans krever dette.

Ingen konsesjon på eiendommen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Helene Marie Ellefsen
Marton Norway AS
Industrigata 60 B
0357 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550