Michael Krohns gate 65, Bergen

Antall soverom 1

Bruksareal 49 m ²

Prisantydning 2 850 000 kr

Primærrom 45 m ²

Eiendomstype Leilighet

Visning avlyst! Bud gitt direkte til selger. 1912! Damsgård - Helt ny 2-roms leilighet i 1. etg. med felles takterasse.

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Michael Krohns gate 65 5057 Bergen

Matrikkel
Gnr. 158 Bnr. 850 Snr. 22 i Bergen kommune.

Beliggenhet, adkomst

Leiligheten ligger sentralt til i Damsgårdssundet med gangavstand til flere skoler og fasiliteter. Nærhet til sjø og fjell med utsikt over Puddefjorden, Fløyen og Ulriken.

Adkomst til leilighet fra hovedinngang med trapp og heis i bygget. I samme bygg kan du også foreta dagligvarehandelen på Kiwi i 1. etasje.

Damsgårdssundet er et av satsningsprosjektene til Bergen Kommune og området er under utvikling fra industri til bolig. Området byr på mange forskjellige fasiliteter som treningssenteret Evo, Pizzabakeren, Sumo Restaurant og frisører. Bunnpris, Rema og Kiwi er matbutikker som befinner seg like ved leiligheten i Damgårdsveien.

Etter at den nye broen "Småpudden" åpnet i juni 2016, har avstanden fra Damsgård til Møhlenpris og sentrum blitt betraktelig mye kortere. På 10 min tar Småpudden deg til Handelshøyskolen BI, herfra til en flott strand som åpnet i 2018 og videre til Nygårdsparken og VilVite senteret.
UIB og sentrum når du innen 10-15 min gange. Her finnes kino, teater, museum og ellers alt det bylivet har å by på.

Om du ønsker å benytte deg av kollektivtransport er det bussholdeplass like ved leiligheten som tar deg til sentrum på 5 minutter. Bybanestoppet på Danmarksplass som tar deg til HVL er heller ikke langt unna. Sykkelavstand til Haukeland Sykehus.

Er du glad i skog og mark, så finnes det flotte turmuligheter rett ovenfor hvor du kan ta deg helt til Damsgårdsfjellet eller til Løvstakken om du vil. Er du mer glad i å gå nærmere sentrum, så er det ikke langt til Store Lungegaardsvann, og ei heller til de andre byfjellene Bergen har å by på.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2019

Bygninger og byggemåte

2-roms leilighet i prosjektet 1912 Townhouse & byleiligheter. Det går heis opp til alle etasjer.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 49 kvm

Total bruttoareal: 49 kvm
Total bruksareal: 45 kvm
Total p-rom: 45 kvm. (1. etasje): Kjøkken, stue, bad og soverom.
Total s-rom: 4 kvm (1. etasje) Innvendig bod.

Leiligheten har også bod i underetasje på 7 kvm.

Møblering / utstyr

Kun integrerte hvitevarer medfølger.

Standard

En helt ny og moderne 2-roms leilighet (ubebodd) i 1. etasje med en sentral beliggenhet på Damsgård. Perfekt bolig for førstegangskjøper, studenter eller pendlere.

Entréen er utstyrt med dørtelefon og downlights i himling. Her er det muligheter for å ordne med garderobe eller andre opphengmuligheter for yttertøy og sko. Det er parkett på gulv og lyse veggoverflater. Videre inn i boligen har du tilgang til bad, soverom, samt en åpen stue- og kjøkkenløsning.

Kjøkkenet har lyse overflater og er oppgradert med mørk benkeplate med nedfelt oppvaskkum, ventilasjonshette og integrerte hvitevarer. Godt med skapplass til oppbevaring av kjøkkenredskaper. Det er store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp og en luftig atmosfære. I tillegg har leiligheten en gjennomgående god takhøyde.

Lys og fin stue med god plass til sofagruppe. Fra stuen er det utgang til en koselig, innglasset balkong med muligheter for utemøbler og beplantning.

Leiligheten inneholder et soverom med adkomst fra gangen. På soverommet er det to garderobeskap samt god plass til dobbelseng.

Badet er moderne med mørke fliser på gulv og lyse fliser på vegger. Badet er innredet med servant med møbel, vegghengt toalett, dusjvegger i glass, og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Downlights i himling.

Leiligheten har også tilgang til en nydelig felles takterrasse med gode utsiktsforhold. Takterrassen har flere benker en kan sitte på, bordtennisbord og diverse beplantning.

Følgende kvaliteter kan nevnes:
- Balansert ventilasjonsanlegget med varmegjenvinner.
- Sentralt brannvarslingsanlegg.
- Porttelefon/callinganlegg med kamera og åpner plassert i entré og tilknyttet hovedinngangen.
- Heis.
- Vannforsyningsrør av typen rør-i-rør.
- Fullsprinklet
- Fiber
- Led-spotlights i entré og bad.
- Doble garderobeskap på soverom
- Felles sykkelparkering

Oppvarming

Varmtvann er basert på fjernvarme fra BKK. Hver leilighet utstyres med energimåler som måler individuelt forbruk. Varmeanlegg består av radiator i stue/kjøkken og vannbåren varme i badegulv. Det vil bli inngått avtale med BKK Energitjenester AS om fjernavlesing av forbruk i den enkelte leilighet, med separat fakturering. Årlig kostnad for denne tjenesten er p.t. kr 995 pr leilighet pr år. Kun varmekilder som var tilstede på visningen følger boligen.

Det vil bli inngått avtale med BKK Energitjenester AS om fjernavlesing for forbruk av fjernvarme (varme og varmt tappevann). Hver leilighet faktureres da direkte for eget forbruk, samt andel av fellesforbruk. Denne tjenesten koster pt kr 995,- pr år pr leilighet, og inngår i energikostnadene som faktureres.

Parkering

Det er flere parkeringsanlegg i Damsgårdsveien. Kjøpere av leiligheter i 1912 vil bli tilbudt å kjøpe parkeringsplass i Krohnviken Parkering. En andel tilsvarer en parkeringsplass og koster kr. 325.000,- + omkostninger (ca 9000,-) El-uttak for El-bil kan kjøpes som tilvalg. Krohnviken Parkering er et moderne parkeringsanlegg av typen Multiparking type Trendvario 4300.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 5 108 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Felles tomt på 5 108,7 kvm.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann nett og avløp.
Papirer på offentlig tilknytting er ikke kommet enda siden bygget er helt nytt.

Reguleringsbestemmelser

Reguleringsformål:
PlanID 60920000.
Reguleringsplan ikrafttrådt: 30.05.2011.
Plannavn: Årstad. Gnr. 158 bnr 74 m.fl. Damsgårdsundet sør.
Reguleringsformål: 990 - Annet kombinert formål (bolig/ blandet sentrumsformål), 320 - gang/sykkelvei, 330 - gatetun og 310 - kjørevei.

Kommune(de)lplan(er):
PlanID: 60910000 Bergen.
Kommuneplanens arealdel 2010-2021
Saksnr: 200817958.
Ikrafttrådt: 24.04.2013

PlanID: 17330000
Plannavn: Årstad. KDP Puddefjorden-Damsgårdssundet.
Saksnr: 200212016.
Ikrafttrådt: 31.05.2010.

Konferer megler for mer info.

Tinglyste heftelser og rettigheter

2018/1309018-1/200. SEKSJONERING. 24.09.2018 21:00 
Opprettet seksjoner:
SNR: 22
FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 49/9721

Dette kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Utleieforhold

Selveiet bolig som fritt kan leies ut. Sameiets styre skal skriflig underrettes alle leieforhold.

Formuesverdi

Det foreligger per dags dato ikke formuesverdi på boligen siden den ble ferdigstilt i 2019.

Energimerking

Leiligheten er ikke energimerket.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra Bergen kommune, datert 01.03.2019. Midlertidig brukstillatelse er gitt på vilkår og denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Prisantydning

2 850 000,- / Fellesutgifter: 1 000,- pr. mnd Estimerte felleskostnader per måned er kr. 1 000,- og inkluderer: Felles byggforsikring, lys og varme (fellesarealer), vask av fellesarealet, vaktmestertjenester, forretningsførsel, drift av heiser og andre driftskostnader.

Forsikring

Tryg

Kommunale avgifter

Kr. 9 000 pr. år Kommunale avgifter per år er estimert til 9 000kr.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Leiligheten er en del av sameiet 1912. Sameiet består av 111 boligseksjoner og 6 næringsseksjoner på eiendommen gnr. 158, bnr. 850 i Bergen kommune.

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr til forretningsfører for sameiet.

Panterett
De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens §31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det er kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning.

Vedtektene er bare et utkast og endelige vedtekter blir avklart etter første sameiemøte 9. april 2019.

Info om dokumenter fra sameiet er tilgjengelig hos megler.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra arealoppmåling fra takstmann.

Andre opplysninger

Kjøper står selv ansvarlig for faste løpende kostnader som bla. omfatter kostnader knyttet til eget strømforbruk og innboforsikring med mer.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring
Som kjøper har du mulighet til å tegne en komplett forsikringspakke fra If. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. Med Boligkjøperforsikring dekkes advokatutgifter og andre rettslige kostnader dersom det oppstår en tvist. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og boligforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikring.

Megler har ikke befart boligen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Katarina Oppedal
Marton Norway AS
Strandgaten 50
5004 Bergen
Foretaksregistrert orgnr: 917624550