Rundamyr 1, Fitjar

Antall soverom 2

Bruksareal 82 m ²

Prisantydning 1 450 000 kr

Etasje 2

Primærrom 79 m ²

Eiendomstype Leilighet

NY PRIS! Visning 9/7 kl. 16:15 - Fitjar - Flott 3-roms leilighet med god standard. To balkonger.

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast vederlag kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Rundamyr 1 5419 Fitjar 2. etasje

Matrikkel
Gnr. 61 Bnr. 375 Snr. 2 i Fitjar kommune.

Matrikkel

Gnr. 61 bnr. 375 snr. 2 orgnr. 996558967 i Fitjar kommune

Beliggenhet, adkomst

Velkommen til Rundamyr 1!

Leiligheten ligger i et etablert boligområde på Fitjar. Naturskjønne og maritime omgivelser rundt boligen med kort vei til sjø. Flere flotte områder å gå tur på.

Fra leiligheten er det en kort kjøretur til nærmeste dagligvarebutikkene Spar Fitjar og REMA 1000 Fitjar, samt Rimbareid Barne- og ungdomsskole og Fitjar Videregående skole.

Kort vei til offentlig kommunikasjon med ca. 2 minutters gange til nærmeste busstopp.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2005

Bygninger og byggemåte

Bygningen består av åtte leiligheter, der fire leiligheter har felles inngang. Ringmur med støpt plate, bindingsverk med liggende kledning, saltak tekket med betongstein. Felles elementpiper.

Takstmannens vurderinger - TG2:
- Balkonger, terrasser ol. - Rekkverk er for lavt iht. dagens krav. Balkong mot vest har stor skjevhet i hjørne mot sørvest.
- Overflater på innvendige gulv - Hovedetasje Bad/wc/vaskerom - Standardens krav til dokumentasjon av membran eller tettesjikt er ikke oppfylt. For lite fall til sluk.
- Gulvsystemer: Tg 2: Avvik i gulvets horisontalplan: Stue/gang-14 mm. Noe knirk stedvis i stue.
- Luftbehandling, generelt - Hovedetasje / Bad/wc/vaskerom: Tg 2: Luftespalte i dør må etableres.
- Sanitærinstallasjoner, generelt: Tg 2: Det er ikke mulig å lokalisere utkast for lekkasjeindikator fra rør i rør sentral.

Fra selgers egenerklæring:
Les selgers kommentarer om arbeid gjort på bad/kjøkken, terrasse og vinduer som følger vedlagt salgsoppgaven.

Tiltak på eiendommen utført av nåværende eier kan ha vært eller er søknadspliktige og vi ber derfor kjøper om å sette seg inn i salgsoppgaven herunder; dokumenter fra kommunen og/eller andre instanser, samt fysisk befare eiendommen med fagkyndig, før eventuelle bud inngis på eiendommen. Kjøper bærer videre risiko og ansvar for slike tiltak og kan bli pålagt å utbedre eller endre dersom en instans krever dette.

Eiendomsmegler har ikke befart eiendommen. Interessenter oppfordres til å befare eiendom med fagkyndig/byggkyndig samt sette seg inn i salgsoppgavens innhold nøye før eventuelle bud inngis.

Antall rom (evt. senger)

Soverom: 2
Stue: 1
Totale tom: 3

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 92 kvm

2.Etasje (BRA 82 kvm.): Gang, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, to soverom og en bod.

Møblering / utstyr

Oppvaskmaskin medfølger, øvrige hvitevarer medfølger ikke. Møbler medfølger ikke.

Standard

Flott 3-roms leilighet fra 2005 som er betydelig påkostet de siste årene. I 2015 ble balkongen mot vest utvidet. Bygget ny balkong mot øst. Nye fliser på bad fra 2018. Ny kjøkkeninnredning i 2018 fra Epoq. Nytt laminatgulv i gang, stue/kjøkken og ene soverommet i 2014.

Gulv: Fliser, belegg og laminat.
Vegger: Fliser og ferdigbehandlede malte plater.
Himling: Takplater.

Gang
Koselig gang med god plass til å henge fra seg yttertøy. Gode lagringsmuligheter i garderobeskap som kan plasseres i gang. Garderobeskap i gang medfølger ikke salget.

Stue/kjøkken
Romslig stue med god plass til både sofagruppe og stort spisebord. Peisovn i stue som skaper varme og hygge på kjølige vinterdager. Fra stuen er det utgang til balkong.

Flott kjøkken med ny kjøkkeninnredning i 2018 fra Epoq. Lyse og fine overflater. Godt med skap- og benkeplass. Det er downlights mellom over- og underskap. Stilige fliser mellom over- og underskap samt på ene veggen. Oppvaskmaskin er interegrert, mens komfyr, kjøleskap og mikrobølgeovn er frittstående og medfølger ikke salget.

Bad/vaskerom
Pent, hefliset bad med nye fliser fra 2018. Badet er innredet med to servanter med møbel, vegghengt speilskap, wc, dusjkabinett, hjørnemassasjekar, varmtvannsbereder (200 liter) og opplegg for vaskemaskin.

Soverom
Leiligheten har to soverom. Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbelseng. Stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Fra hovedsoverommet er det utgang til egen balkong. Soverom nr. 2 er noe mindre men det er god plass til seng og garderobeløsning. Begge soverom har laminatgulv.

Det medfølger også en utvendig bod for ytterligere lagringsplass.

Oppvarming

Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Gulvvarme på bad. Vedovn fra 2014 i stuen.

Parkering

En parkeringsplass per seksjon (oppmerket plass).

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 4 943 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Felles tomt for sameiet.

Vei, vann og avløp

Adkomst via offentlig til privat vei.
Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Reguleringsbestemmelser

Eiendommen er regulert til byggeområde, landbruksområde, trafikkområde, friområde og spesialområde iht. reguleringsplan Fitjar kommune - Vestbøstad lll, reguleringsføresegner.

Eiendommen er regulert til "Bustadshus" iht. basiskart fra Fitjar kommune.

Konferer megler for mer info.

Tinglyste heftelser og rettigheter

2005/10534-3/49. 07.11.2005. Erklæring/ avtale.
Denne seksjonen har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere.

2006/3752-1/49. 11.04.2006. Erklæring/ avtale om at tilleggsdeler areal er ført over til fellesarealet. Gjelder denne registerenheten med flere.

Nevnte heftelser følger ved salg og en eventuell lånegiver på vegne av kjøper må akseptere tinglyst prioritet etter disse.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

2005/10534-1/49. 07.11.2005. Seksjonering.
Opprettet seksjoner:
Snr: 2.
Formål: Bolig.
Sameiebrøk: 82/1640.
Avgjerd om tilleggsdel, sjå under servituttar. Gjeld seksjon nr. 1-20.

Odel

Ingen odel.

Utleieforhold

Det er ikke gjort begrensninger om utleie i vedtektene, utleie må likevel meldes til styret grunnet registerhensyn. Leietaker forplikter seg til å følge sameiets til enhver tid gjeldende vedtekter og husordensregler. Selger opplyser at det er mulig å få leid ut leiligheten et sted mellom kr 6.500,- og kr. 9.500,- i måneden. Interessenter oppfordres til å kontakte sitt lokale skattekontor for regler om skatt ved utleie.

Formuesverdi

Formuesverdi - Primær: 519 136,-
Formuesverdi - Sekundær: 1 868 890,-
Formuesverdi pr.: 31.12.2018

Energimerking

Energikarakter - E. Oppvarmingskarakter - Oransje.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for 3 rekkehus med totalt 20 leiligheter, datert 09.12.2009 av Fitjar kommune.

Diverse opplysninger

Sameie: Sameiet Vestbøstad, Orgnr.: 996558967 Total formue: 112000, Oppdatert pr: 31.12.2018
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

1 450 000,- / Fellesutgifter: 1 000,- pr. mnd Generell drift, felles byggforsikring og felles strøm (gang).

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Tore Vespestad
Takstdato : Februar 2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Forsikring

IF

Kommunale avgifter

Kr. 11 435,50 pr. år Vann, avløp, eiendomsskatt og renovasjon. Kjøper må påregne faste løpende kostnader knyttet til feiing/tilsyn av pipe, innboforsikring, eget strømforbruk med mer.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Leiligheten er en del av Sameiet Vestbøstad som består av 20 seksjoner.

Det er pålagt 15 timer dugnad per leilighet i året.

Fellesutgiftene er per dags dato kr. 1000,- per måned.

Sameiet er gitt adgang til å ta opp et felles lån kr. 100 000,-. Dette for å dekke pipebeslag og bygg til søppelspanna. Prosjektene skal finansieres delvis ved innskudd fra samtlige seksjonseiere og rest ved felles låneopptakk. Kjøper kan måtte påregne en økning av månedlige felleskostnader knyttet til dette. For mer informasjon, konferer megler.

Styret skal påse at alle felleskostnader blir dekket av sameiet etter hvert som de forfaller, slik at man unngår at kreditorer gjør krav gjeldende mot de enkelte sameiere for sameiernes felles forpliktelser. Styret fastsetter størrelsen på de á-konto beløp som den enkelte sameier skal betale forskuddsvis per måned. For sameiernes felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk.

Seksjonseier har en vedlikeholdsplikt av egen bolig. Slik vedlikeholdsplikt omfatter eiers plikt til å holde boligen, og andre rom samt annet areal som tilhører boligen i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, sikringsskap, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås. Eiers brudd på sine forpliktelser ovenfor sameiet utgjør mislighold. Som mislighold regnes manglende betaling av felleskostnader, forsømt vedlikeholdsplikt, ulovlig bruk eller overlating av bruk og brudd på eventuelle husordensregler. Styret kan, ved vesentlig mislighold, pålegge eier å selge sin seksjon.

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot seksjonseierne enn legalpanteretten

Info om dokumenter fra sameiet/ borettslaget er tilgjengelig hos megler.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det gis bud på eiendommen.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar i fem år i henhold til avhendingsloven.

Boligkjøperforsikring
Som kjøper har du mulighet til a° tegne en komplett forsikringspakke fra IF. Dette er kjøpers motvekt til selgers eierskifteforsikring. I tillegg inkluderer den blant annet en komplett innbo- og/eller boligforsikring. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse stort kr. 1 000,- ved formidling av forsikring.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, harhan plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Kamilla Meyer
Marton Norway AS
Karl Johans gate 5
0154 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 917624550