Bjørndalsjordet 55, Oslo

Antall soverom 3

Bruksareal 135 m ²

Prisantydning 4 990 000 kr

Primærrom 132 m ²

Eiendomstype Rekkehus

BJØRNDALSJORDET - Enderekkehus over 3 plan - Separat U.etasje - 2 parkerings plasser - Kort vei til barnehage og skole.

Hos oss møter du eier på visning.

Alt annet ordner meglerne våre. Fast pris kun 25 000.


Eiendomsmegler mnef


Adresse

Bjørndalsjordet 55 1270 Oslo
Gnr. 187 Bnr. 354 Snr. 24 i Oslo kommune

Beliggenhet, adkomst

Marton Eiendomsmegling har gleden av å presentere Bjørndalsjordet 55!

Boligen har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet i et populært boligområde på Bjørndal i Oslo. Like ved boligen finner du  flere lekeplasser. Her kan barna leke i trygge omgivelser.  Det er kort vei til barnehager, skoler, treningssenter, fotballbane, svømmehall m.m.  Kort vei til gode tur muligheter i Østmarka og Grønliåsen. Her kan naturen nytes hele året.

En kort kjøretur unna ligger to kjøpesentre. Det nærmeste senteret er Bjørndal Senter hvor du har tilgang til matbutikk, helsetilbud, frisør, gatekjøkken og andre servicetilbud. Ønsker du et enda større tilbud kan du ta turen til Senter Syd på Mortensrud. Det er også nærhet til Lambertseter Senter, så servicetilbudene er det ikke mangel på.

Det er nærhet til både bussholdeplass.

Type, eierform og byggeår

Rekkehus Eierseksjon, oppført i 2015

Bygninger og byggemåte

Rekkehus oppført i 2015 med betong konstruksjon på antatt faste masser. Grunnundersøkelser er ikke foretatt. Grunnmur og ringmur er oppført i betong, Yttervegger over grunnmur er bindingsverkkontruksjon, med trepanel som utvendig kledning, taket er i trekontrulksjon, pulttak med takpapp som tekking.

Takstmann har gitt tilstandsgrad 1 samtlige punkter.

Se vedlagt tilstandsrapport fra Bjørn Hallmo AS datert 26.02.2019

Fra selgers egenerklæring:
Oppheng av baderomsmøbler (bad i 2 etasje), egeninnsats ved hjelp av rørlegger (familiemedlem).

Har vært tett avløp på kjøkkenet 1 gang. Rettet opp med avløpsrensemiddel.

Det er installert Elbil lader (Salto) på den ene P-plassen i garasjeanlegget. Arbeid utført av EDA.

Driftsleder Elektro AS installerte 2 nye kurs for platetopp og ovn for kjøkken i underetasjen. 2 stk dobbel stikkontakt med ledning og støpsel (inkl koblingsboks) Samt en utelampe ble installert av en bekjent elektriker. Samsvarserklæring fra Driftsleder Elektro AS foreligger og kan ettersendes ved forespørsel.

Selger har fjernet trapp ned til underetasjen og tettet åpningen sammen med en familiemedlem som er byggeleder for å etablere praktikantdel. Utført arbeid kan dokumenteres med bilder. Kjøkken i underetasjen er koblet til vann av en rørlegger (familiemedlem). Arbeidet er utført i 2015.

Det er etablert separat del i underetasjen (ca 45 kvm) som kan leies ut om det er ønskelig (med egen inngang). Under etasjen har et soverom/sovealkove, enkel kjøkenløsning og bad. Trapp ned til underetasjen er fjernet. Selger har leid under etasjen for 9.000,- per måned.

Det er etablert platting (under 0.5m over baken) på baksiden av rekkehuset, ca 22kvm.  Installert ekstra vindu i underetasjen,tiltaket er godkjent av styre i Sameie og nærmeste nabo.

Dokumentasjon (FDV) med teknisk beskrivelsen (produsert av Selvaag) av boligen er tilgjengelig. Uteboden er isolert (egeninsats) med vindsperre, spon, Glava, fuktsperre og spon plate på insiden. Gulvet er isolert med xps plater. Inngangsparti (1 etasje) er dekket med glass tak (egeninnsats), ingen snø måking i vinter.

Tiltak på eiendommen utført av nåværende eier kan ha vært eller er søknadspliktige og vi ber derfor kjøper om å sette seg inn i salgsoppgaven herunder; dokumenter fra kommunen og/eller andre instanser, samt fysisk befare eiendommen med fagkyndig, før eventuelle bud inngis på eiendommen. Kjøper bærer videre risiko og ansvar for slike tiltak og kan bli pålagt å utbedre eller endre dersom en instans krever dette.

Vennligst les selgers egenerklæring og tilstandsrapport nøye før eventuelle bud.

Eiendommens historie

Det er tinglyst heftelser på eiendommen.

01.07.2014
Dagboksnr: 2014/540776-19/200
ERKLÆRING/AVTALE
Knr:0301 Gnr:187 Bnr:235
Bestemmelse om rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold av bygning
Sletting/endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune
OVERFØRT FRA: 0301-187/354
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

05.03.2015
Dagboksnr: 2015/202764-1/200
ERKLÆRING/AVTALE
Knr:0301 Gnr:187 Bnr:235
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Nevnte heftelser følger eiendommen ved salg. Relevante servitutter er bestilt og oppbevares hos megler. Kan fås på forespørsel.


Antall rom (evt. senger)

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 2, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 135 kvm, Bruttoareal: 150 kvm

1.Etasje:
Bruttoareal: 49 kvm
Bruksareal: 44 kvm
P-rom: 44 kvm (Vindfang, stue/kjøkken, gjeste-wc)

2.Etasje:
Bruttoareal: 52 kvm
Bruksareal: 47kvm
P-rom: 44 kvm (Gang, bad/vaskerom, 3 soverom)
S-rom: 3 kvm

U.Etasje:
Bruttoareal: 49 kvm
Bruksareal: 44 kvm
P-rom: 44 kvm (Stue, bad/vaskerom, kjøkken (oppr. bod), innredet rom)

Uthus
Bruttoareal: 6 kvm
Bruksareal: 5 kvm
S-rom: 5 kvm

Møblering / utstyr

Integrerte hvitevarer medfølger.

Standard

- Utbyggergaranti til februar 2020
- Tiltalende enderekkehus over 3 plan
- Egen del med bad og kjøkken i underetasjen
- Gjennomgående åpen løsning fra kjøkken, via spisestue til stue, gir godt med dagslys
- 2 stk. P-plasser (ene i lukket garasjeanlegget)
- Vestvendt oppgraderte uteareal med bruksrett på ca. 90 kvm, med stor markterrasse.
- Markterrasse med plass til kafébord ved inngangparti
- 3 soverom (hoveddel), to bad og en separat WC
- Energimerke lysegrønn A
- Opparbeidet fellesområde med  tre lekeplasser
- Flere barnehager og skoler med alle trinn i nærområdet
- Kun 15 minutters kjøretur unna Oslo sentrum
- Bussholdeplass bare 300 meter unna boligen.
- Rett ved naturen

Ting som ikke følger med:
- Integrert ovn i 1.etasje
- Platetopp fra U.etasje
- Salto boks for ladning av bil. (Kan følge med mot tillegg)

1.etasje

Entré/inngangsparti
Boligen har adkomst via en hyggelig platting (ca. 15 kvm) med morgensol, som ligger tilknyttet en praktisk isolert og innredet sportsbod samt et mindre uisolert bod. Det er glasstak over helle inngangsparti som gjør at arealet kan brukes helle året (ingen snømåking i vinter).
Entrén er romslig med god plass for å henge av seg yttertøy. Fliser på gulv med varmekabler og malte
overflater.

WC
Servant med speil over. WC med oppbevaring over. Fliser på gulv og malte overflater.

Kjøkken
Kjøkken inneholder HTH Innredning fra byggeperioden: Hvite glatte fonter, dempere på skuffer og skap. Laminat benkeplate. Fliser på vegg over benkeplaten. Kum i rustfritt stål. Integrert induksjonstopp, stekeovn, samt opplegg oppvaskmaskin. God skapplass med spotter under skap. Kjøkkenet inneholder også kjøkkentøy som gir ekstra god arbeidsplass. Parkett på gulv.

Stue
Romslig stue med plass for spisebord og sittegruppe med tilhørende møblement. Store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys uten innsyn. Fra stuen er det utgang til balkong av god størrelse hvor det finnes godt med plass for utemøbler og grill. Det er montert elektrisk markise. Ellers er det parkett på gulv og malte overflater.

2.etasje

Soverom 1
Plass for seng av god størrelse. Stort vindu som slipper inn godt med naturlig lys. Garderobeskap. Parkett på gulv og malte overflater.

Soverom 2
Brukes idag som kontor/gjesterom. Kan også brukes som soverom hvis man ønsker det. Plass for seng og kommode. Vindu som sørger for godt med naturlig lys. Parkett på gulv og malte overflater.

Soverom 3
Dette er det største soverommet med god plass for dobbeltseng. Her finnes det meget god oppbevaringsplass og bod som fint kan brukes som walk in closet hvis man ønsker det. Parkett på gulv og malte overflater samt tapet.

Bad
Hvite fliser på veggene og sorte fliser på gulvet med varmekabler. Badet inneholder dusjhjørne (nedforet gulv i dusjsonen), vegghengt toalett, servant med skuffeseksjon og oppbevaring over samt opplegg for vaskemaskin.

U.etasje som er adskilt med egen inngang

Underetasjen er i dag skilt av til en separat del som er fullt utstyrt til individuell bruk og har egen utvendig adkomst på motsatt side av hovedentréen. Romløsningen tilsvarer i dag en 2-roms ved at det er satt opp skillevegger og etablert et nytt soverom. Denne delen er ikke søkt om godkjennelse fra Plan- og bygningsmyndighetene og er dermed ikke godkjent.

Den innvendige trappen mellom første etasje og underetasjen er fjernet, men en trapp kan monteres igjen på et senere tidspunkt dersom du heller foretrekker å benytte hele rekkehuset under ett.

Stue
Man kommer inn i stuen fra den egne inngangen. Stuen er romslig og det får plass med sittegruppe og tilhørende møblement. Parkett på gulv og malte overflater.

Soverom
Soverommet rymmer en seng på 120 cm. Det er vindu ut til stuen. Parkett på gulv og malte overflater.

Kjøkken
Kjøkkenet inneholder hvite glatte fronter, laminat benkeplate, kum i rustfritt stål, hvite mosaikkfliser på vegger over benkeplaten, integrert steketopp (2 plater) og stekeovn. Det bra med oppbevaringsplass. Parkett på gulv.

Bad
Hvite fliser på veggene og sorte fliser på gulvet med varmekabler. Badet inneholder dusjhjørne (nedforet gulv i dusjsonen), vegghengt toalett og servant med underskap. Det er opplegg for vaskemaskin.

Oppvarming

Varmekabler som er termostat styrte på baderom i U etg., 2 etg. og gang/entre 1 etg.  Avtrekksvarmepumpe for radiatoroppvarming, varmtvann og ventilasjon.  Teknologien i avtrekksvarmepumper baserer seg på først å ventilere huset ditt, for så å resirkulere ventilasjonsluftens varmeenergi for å varme opp varmtvann og bolig.  Avtrekksvarmepumpen bruker altså energi fra gammel, brukt luft.

Parkering

Boligen har totalt 2 parkeringsplasser. En i lukket garasjeanlegg med muligheten for enkelt etablering av Elbil lading (Salto), samt en parkeringsplass på taket av garasjeanlegget.

Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)

Areal: 3 557 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Felles eiet tomt: 3 557kvm.
Tomten er pent opparbeidet med gruslagt gangareal, terrasse, samt et terrasse areal i tillegg til opprinnelig terrasse. Gressplen i mellom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Reguleringsbestemmelser

Boligen ligger i et område som er regulert til boligformål. Reguleringskart er vedlagt lengre ned i salgsoppgaven.

Boligen grenser også til reguleringsplan S-2990

Saken gjelder:
Reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for del av gnr.187 bnr.1 + 7 og gnr.187 bnr.15 + 16 + 17 Seterbråten - Bjørndal felt B 11, B 14 og B 15 - Byggeområde for boliger, byggeområde for off bygning, trafikkområde m.m.

Vedtaksdato: 31.08.1988
Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning
Lovverk:
Høydereferanse: OSLO LOKAL
Merknader: Gjelder foran KDP-6 Oslomarka
Knytning(er) mot andre planer: 25601, 6110

Reguleringsplan er vedlagt lengre ned i salgsoppgaven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på bygget utsted av Oslo kommune, datert 12.12.2016. Ferdigattest er vedlagt lengre ned i salgsoppgaven.

Prisantydning

Prisantydning: 4.990.000,-

Totale felleskostnader per måned er 3.339,-
Herav:
Garasje: 75,-
Kontingent: 470,-
Ekstra areal ute: 350,- (se avsnitt under hva denne kostnaden gjelder)
Felleskostnader: 1.919,-
Kabel-tv: 425,-
Pumpeserviceavtale: 100,-

Det er oppført inngjerdet terrasse, som strekker seg utenfor egen tomtegrense. Ihht. vedtektenes §15 punkt 2 og 3, kreves det i prinsippet godkjenning fra styret. Dagens løsning er godkjent av styre. Det som er utført har blitt oppmålt ved bruk av Plan. og byggningsetatens verktøy, og der hvor det er rom for tolkninger har det vært nøye diskutert og rundet ned litt i antall kvm. Ettersom alt under 3 m² ihht. vedtektene ikke skal telles, har styret valgt å trekke dette fra for alle og kun fakturere leie for de antall kvm over. I den aktuelle enheten er det som er oppført oppmålt til å oppta ca. 10 m² av fellesarealet. Vedtak: 7 m² gir en leie til styret på kr. 350,- pr. mnd. Ønsker ny eier å tilbakeføre utbygd areal har man mulighet til å gjøre det for å fjerne kostnaden, det gjøres oppmerksom på at tilbakestilling skjer på selvkost. Det er vedlagt et skriv lengre ned i salgsoppgaven hva som må gjøres for å tilbakestille denne.

Felleskostnader inkluderer:
Personalkostnader, styrehonorar, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, konsulenthonorar, drift og vedlikehold, felles forsikringer, kommunale avgifter, garasjer, kostnader sameie, kabel-/TV-anlegg, andre driftskostnader m.m.

Kjøper står selv ansvarlig for faste løpende kostnader som bla. omfatter kostnader knyttet til bygningsforsikring, eventuell eiendomsskatt, innboforsikring og strøm m.m.

Bank
Det er ikke tatt opp noen lån i sameiet, dermed ikke noen fellesgjeld. Sameiet har veldig god økonomi med OBOS som forretningsfører. Til info, har de ca 800.000 kr i egenkapital på 4 år.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Bjørn Hallmo
Takstdato : 26.02.2019
Formuesverdi : 1 450 616,-
Sekundær formuesverdi : 5 222 217,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter A

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

- Seterbråten 2 Sameie med orgnr 915.058.280.

- Forsikringsselskap if. Skadeforsikring - polise nummer 905451.

- Styregodkjenning: Nei.

- Forkjøpsrett: Nei.

- Sameiet forplikter medlemskap i Solsiden velforening. Beboer som disponerer p-plass/carport må betale en forholdsmessig andel av drifts/vedlikeholdskostnader til velforeningen.

- Det medfølger 1 parkeringsplass til hver boenhet. Rekkehusene får tinglyst bruksrett til biloppstillingsplass i carport eller i parkeringsbygg på Velforeningens eiendom.

- Oppvarming er ikke inkludert i felleskostnadene. En egen avtrekksvarmepumpe er montert i hver seksjon.

- Sameiet har ikke noen avtale om garantert nedbetaling av felleskostnadene.

- Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin seksjon med tilleggsareal, herunder rett til salg, pantsettelse og utleie. De andre sameierne har likevel panterett i seksjonen for krav mot sameieren for et beløp som svarer til folketrygdens grunnbeløp, jfr eierseksjonsloven § 25.
Ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets styre/forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.

- De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. I vedtektene kan det fastsettes en mer omfattende panterett for krav mot seksjonseierne enn legalpanteretten.

Solsiden velforening
Det er pliktig medlemsskap i Solsiden velforening. Kontingenten er 470,- per måned og blir betalt gjennom felleskostnadene. Velforeningens vedtekter er vedlagt lengre ned i salgsoppgaven.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

Arealangivelser i salgsoppgaven

Arealangivelsene er hentet fra takst (evt tilstandsrapport).

Andre opplysninger

Selger har ikke tegnet boligkjøperforsikring.

Som kjøper har du mulighet til å tegne frivillig boligkjøperforsikring med IF.

Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikring.

Du møter eier på visning
Det er eier som kjenner eiendommen best og kan svare på alle spørsmål du har om boligen, nærområdet eller nabolaget. Slik får du vite alt om flotte turveier, om skole/barnehage eller butikker.

Med Marton Eiendomsmegling er det eier selv som holder visningen. Skulle du ha spørsmål som eier ikke kan svare på hjelper våre meglere deg. For alt annet enn selve visningen tar våre eiendomsmeglere seg av.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Oppdragsansvarlig

Ansvarlig megler:
Kamilla Meyer
Marton Norway AS
Strandgaten 50
5004 Bergen
Foretaksregistrert orgnr: 917624550